Szijjártó Péter: gyorssegélyt küld Magyarország a tájfun sújtotta Fülöp-szigetekre

Hírek2021. dec. 19.MTI

Magyarország húszmillió forint gyorssegélyt küld a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba került embereknek.

Magyarország húszmillió forint gyorssegélyt küld a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba került embereknek - közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a közösségi oldalán - írja az MTI.

Szijjártó Péter a bejegyzésben emlékeztetett: az elmúlt napokban súlyos természeti katasztrófa érte a Fülöp-szigeteket. Tájfun söpört végig az országon, sokan meghaltak, "a brutális pusztítás" tízezreket tett hajléktalanná, és a katasztrófa sújtotta településeken nincs áramszolgáltatás, nem működik az infrastruktúra sem.


Alig pár nappal karácsony előtt emberek százezrei szembesülnek rettenetes nehézségekkel - hangsúlyozta a tárcavezető. Hozzátette: annak érdekében, hogy könnyítsen terheiken, Magyarország gyorssegélyt küld a bajba került embereknek.
Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Magyarország ötmillió forintot biztosít a Fülöp-szigeteki Karitásznak arra, hogy a nehéz helyzetbe került családoknak élelmiszercsomagokat állítsanak össze, és 15 millió forintot küld a katolikus érsekségnek Cebu szigetére, hogy helyre tudják állítani megrongálódott templomaikat.