Szlovák cég nyert a NATO technológiai pályázatán

Hírek2020. feb. 17.Növekedés.hu

Szlovák kommunikációs technológiát használ majd műveletei lebonyolításához a NATO.

A szlovák Aliter Technologies vállalat nyerte azt a pályázatot, amelyet a NATO Kommunikációs és Informatikai Ügynöksége írt ki a Communications Gateway Shelters (kommunikációs adatátviteli biztonsági megoldások) elnevezésű rendszer informatikai- és kommunikációs technológiáinak szállítására.

A Communications Gateway Shelters rendszer feladata a NATO stratégiai irányítási és ellenőrzési tevékenységének támogatása, amelyet a NATO soknemzetiségű közös egységeinek bevetése során alkalmaznak -  számol be a newsnow.tasr.sk hírportálon.

Nagy megtiszteltetés vállalatunk számára, hogy hozzájárulhatunk a közös védelem tagállamai, közöttük Szlovákia céljainak megvalósításához

mondta az Aliter Technologies vezérigazgatója, Peter Dostal.

A szerződés értéke ÁFA nélkül 5,5 millió euró (több, mint 1,8 milliárd forint).

Az Aliter Technologies polgári és katonai területek válságkezelési problémáinak megoldási lehetőségeivel, informatikai rendszerek kiépítésével és biztosításával foglalkozik. A korábbiakban már 20 szerződés keretében dolgozott a NATO-nak. Szlovákiában és külföldön a védelmi és biztonsági ipar, illetve az energetika számos multinacionális nagyvállalata számára nyújtott szolgáltatásokat.