Trumpot a mekis szereplése az elnöki székbe juttathatja

Hírek5 órájaNövekedés.hu

A hét csatatér államban kiegyenlített a küzdelem, Georgia és Arizona államokban Trump vezet minimálisa, Wisconsin államban pedig Kamala Harris előnye minimális. Az amerikai média továbbra is Donald Trump McDonald's-ban vállalt rövid munkájával foglalkozik.

Tovább csökkent Kamala Harris előnye a New York Times-ban közölt friss felmérések szerint. Országosan 49:48 százalékpont a támogatottság a biztos szavazók körében, de a hét billegő állam többségében nagyon kis különbséggel Donald Trump nyerhet.

A republikánus jelölt Arizona és Georgia államokban vezet - igaz, csak két százalékponttal.

A lap modellezése szerint a biztosnak számító elektori szavazatok a felmérések alapján Harris esetében 226, Trumpnál 219, a győzelemhez 270 szavazat kell, tehát az összesen 93 elektori szavazatot jelentő hét csatatér államban - Michigan, Pennsylvania, Észak-Karolina, Wisconsin, Georgia, Arizona és Nevada - dőlnek el az eredmények.A jelöltek 48:48 százalékra állnak a billegők többségében, Wisconsinban Harris egy százalékponttal vezet, Georgia és Arizona államban Trump előnye 2 százalékpont. Az elektori szavazatok száma a csatatér államokban:

  • Arizona 11
  • Georgia 16
  • Michigan 15
  • Nevada 6
  • Észak-Karolina 16
  • Pennsylvania 19
  • Wisconsin 10

Ha Wisconsin, Michigan, Nevada és Pennsylvania államban Harris tud több szavazót elvinni az urnákhoz, akkor 276 elektori szavazattal nyer.

Amennyiben Trump azokban az államokban nyer, ahol most kiegyenlített a küzdelem, akkor 312 elektori szavazattal újra elnök lehet.

Korábbi választásokon az derült ki, hogy Trump támogatottságát kicsit kisebbnek mérték a közvéleménykutatók, ez most is előfordulahat.

A férfi szavazók meggyőzése dönthet, körükben most Trump vezet, a nőknél pedig a demokrata jelölt fölénye megkérdőjelezhetetlen.

Nem véletlen, hogy a 19 elektori szavazattal rendelkező Pennsylvania államban állt be a McDonald's-ba krumplit sütni Donald Trump - számol be a Fox News.A volt elnök gyorséttermi szereplése során Kamala Harrist hazugnak nevezte, mert nem tudja bizonyítani, hogy a McDonald's-ban dolgozott diákmunkásként, de a gyorséttermi hálózat leszögezte, hogy nincsenek adatai a 90-es évekből.

A volt elnök ezzel szemben azt sugallta, hogy ő az, aki igazán megbecsüli az amerikai munkahelyeket és a nehéz munkát végzőket.

Több lap szerint az egész mekis jelenetet megrendezte Trump kampánycsapata, még a vásárlókat is beszervezték, hogy Trumpot dicsérjék, miközben a drive-in részlegben a volt elnök szolgálta ki őket.