Új kerékpárokat és gyűjtőállomásokat kap a Mol Bubi

Hírek2022. máj. 2.MTI

Bővítik a csaknem egy évvel ezelőtt megújult Mol Bubi közbringarendszert: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új kerékpárokat szerez be és új gyűjtőállomásokat is létesítenek - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány megváltoztatta a közlekedési szokásainkat, ennek egyik pozitív eleme, hogy a kerékpáros közlekedés világszerte, így Budapesten is nagy mértékben növekedett - mondta Karácsony Gergely, kiemelve: ezt a növekedést szeretnék szolgálni azzal, hogy biztonságos kerékpáros infrastruktúrát építenek ki a fővárosban.

A főpolgármester a VIII. kerületben, a Práter utca és Szigony utca kereszteződésében újonnan létesített Mol Bubi állomásnál tartott sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy a józsefvárosi önkormányzat finanszírozásával a kerületben öt új gyűjtőállomást hoztak létre.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója bejelentette: újabb 900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubi rendszert. Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg - közölte.Walter Katalin elmondta: jelenleg 1560 bicikli használható a rendszerben és 162 állomás van Budapesten.

A közbringarendszernek már 126 ezer regisztrált felhasználója van, áprilisban 12 ezer új regisztráció volt - ismertette, hozzátéve: a napi bérlések száma meghaladja a 5700-at.Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), VIII. kerületi polgármester a városrészt érintő fejlesztés fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a józsefvárosi önkormányzat egy élhető, emberközpontú kerületet szeretne létrehozni.

"Nem az eszközökhöz szabjuk a városfejlesztésüket, hanem az emberek igényeihez", ezért fontos a kerékpáros közlekedés támogatása is - mondta.

Pikó András közölte, a Teleki téren, a Mátyás téren, a Losonci lakótelepen, a Kálvária téren, valamint a Bródy Sándor utca és a Horánszky utca kereszteződésében létesült új gyűjtőállomás.