Újabb Puma győzelem a Nike felett – Élethalál harc folyik a sportszerpiacon

Hírek2019. márc. 3.Növekedés.hu

Az angol futball első ligájának bajnoka, a Manchester City elhagyta jelenlegi partnerét, a Nike-t és a német Puma céggel kötött hosszú távú sportszerellátási szerződést. A megállapodás teljes körűen felöleli a klub férfi, a női és az ifjúsági csapatait. Ez a Puma újabb győzelmét jelenti a Nike felett.

A Puma a korábbiakban már Európa számos vezető klubjával írt alá szponzori megállapodást, így a Borussia Dortmunddal, az AC Milannal és a Marseille-jel.

Bár a felek nem hozták nyilvánosságra, becslések szerint a 10 éves megállapodás értéke elérheti a 65 millió angol fontot (1 angol font = 368,20 Ft), írja a BBC.

A hatályba lépés időpontja ez év július. A szolgáltatások kiterjednek a Manchester City ausztrál, spanyol, uruguayi és kínai testvérklubjaira is.

A Puma vezérigazgatója, Bjorn Gulden azt mondta: ez volt a legnagyobb szerződés, amelyet a vállalat valaha megkötött. Szavai szerint a Puma célja nem csak a sportpályán nyújtott teljesítmény és a futballkultúra erősítése volt. Szeretnének hozzájárulni az olyan területek fejlesztéséhez is, mint a zene, a szerencsejáték és a divat, hogy kedvelőiket közelebb hozzák a futballcsapatok szurkolói táborához. 

Bjorn Gulden tájékoztatása szerint a City-vel kötött szerződésnek van egy rögzített, egy másik, a teljesítményhez kötött és egy harmadik, járadék típusú eleme.

Ferran Soriano, a klub holding vállalata, a City Football Group (CFG) főnöke kijelentette:

Ez egy történelmi nap a számunkra. Ilyen szerződést még soha senki nem kötött. Ehhez hasonló  együttműködésre  még nem volt példa.

Ferran Sorriano szerint a szponzori szerződés „világszerte új utat mutat a sport területén folytatandó együttműködésekhez”. 

A sportszponzorlás szakértője, Nigel Currie arról beszélt a BBC munkatársának, hogy a megállapodás a sportszponzorálás változó természetét tükrözi és érzékelteti az angol első liga, a Premier League iránti világméretű érdeklődést.

„A kereskedelmi összefüggések meghatározóan fontosak. Ez nem egy tisztán támogatási szerződés, ez egy kereskedelmi megállapodás.