Vállalkozások és társasházak is dönthetnek a hiteleik folyamatos törlesztéséről

Hírek2020. ápr. 1.Növekedés.hu

A lakossági ügyfelek mellett a vállalkozásoknak és a társasházaknak is megvan a lehetőségük arra, hogy ne vegyék igénybe a fizetési moratórium jelentette könnyítést és változatlanul törlesszék hiteleiket, amennyiben szeretnék. Az OTP Bank ügyfeleinek ehhez csupán egy nyilatkozatot kell kitölteniük és e-mailben elküldeni - olvasható a pénzintézet közleményében.

A Kormány meghatározott ügyfélkör számára tőke-, kamat- és díjfizetési moratóriumot hirdetett a koronavírus világjárvány gazdaságot érintő hatásainak enyhítésére. Ez a fizetési haladék az OTP Bank vállalati ügyfeleinek nagy részét is érinti. A rendelet szerint ezeknek a társaságoknak 2020. december 31-ig nincs tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségük. Ahhoz, hogy részt vegyenek a moratóriumban, nem kell semmit tenniük, fizetési kötelezettségüket automatikusan szünetelteti a hitelintézet.

Lehetőség van azonban arra is, hogy az ügyfelek egyáltalán nem, vagy csak részben vegyék igénybe a fizetési haladékot. Azok az ügyfelek, akik továbbra is a szerződésben meghatározottak szerint szeretnék teljesíteni tőke, kamat és díjfizetési kötelezettségeiket külön, írásban kell nyilatkozatot tenniük az OTP Bank felé a honlapon található nyilatkozat kitöltésével, majd e-mailben elküldeni a bank által az érintett ügyfeleknek küldött tájékoztató levélben szereplő email címre.

A fizetési haladékot a moratórium ideje alatt később is kérhetik az ügyfelek, tehát az a társaság vagy társasház, illetve lakásszövetkezet, amelyik most a törlesztést választja, megváltoztathatja döntését és év végéig bármikor kihasználhatja a moratórium jelentette könnyítést.

 

Videók ajánlása vagy bármi