Végre kezd múlni a chiphiány

Hírek2023. márc. 11.MTI

Csaknem teljesen helyreállt az alkatrészellátás a Citroen gyártó helyszínein, a chiphiány már nem nehezíti az importőrök készletezését és a megrendelések teljesítését - mondta el Marton András, a C Automobil Import Kft. Citroën márkaigazgatója.

Emlékeztetett arra, hogy a márka a koronavírus-járvány előtt is képes volt gyorsan kiszállítani a megrendelt járműveket, most pedig - túljutva az iparágat tavaly sújtó alkatrészhiányon - ismét megfelelő szintre emelkedtek a készletek. A magyarországi újautó-piacon tavaly 2333 Citroen kelt el, ezzel a márka részesedése 1,81 százalék lett. A Magyarországon eladott új Citroënek kissé több mint fele teherjármű, a többi személyautó - ismertette.

A teherjárművek szegmensében minimális volt tavaly az elektromos meghajtású, a személyautóknál megközelítette a 8 százalékot.

Az elektromos modellek részarányának növekedését a magyar piacon rövid távon bizonytalannak ítéli a márkaigazgató, jelezte ugyanakkor, hogy a tervek szerint 2025-re a márka minden modellje elérhető lesz elektromos változatban is.