5 tipp, hogyan gazdálkodjon hatékonyabban a munkaidejével

HR2018. feb 15.Növekedés.hu

Ön is megfogadta, hogy idén hatékonyabban fogja beosztani az idejét? A következő tippekkel segítünk, hogy munkaidejét jobban tudja kezelni.   Egyszerre csak egy dologra összpontosítson! Azok, akik egyszerre több feladatot végeznek, minden bizonnyal hatékonyabbnak tűnnek, a Stanford Egyetem tanulmánya szerint azonban ez csupán egy illúzió. Amikor több dolgot próbálunk egyszerre végezni agyunkat ide-oda kapcsolgatjuk, ami a hatékony és élvezhető feladatmegoldást igencsak megnehezíti. A párhuzamos feladatokat rosszabb minőségben, több hibával végezzük el; illetve több ideig is tartanak ezek a párhuzamos tevékenységek. Koncentráljon! (de csak 52 percig) Ellentmondásosnak tűnhet, de kutatások szerint, azok, akik több szünetet tartanak a nap folyamán, azok könnyebben képesek a munkájukat végezni. A kutatások szerint az ember 52 percig képes egyhuzamban dolgozni, majd 17 perc szünetre van szüksége, hogy fenntartsa a produktivitását. Az 1920-as években Henry Ford is rájött, hogy a cége alkalmazottai ugyanolyan jó minőségű munkát végeznek, ha a munkahét öt napra és maga a munkanap nyolc órára korlátozódik. Használjon alkalmazást! Egyre többen vesznek igénybe olyan mobilapplikációkat, amelyek a munkát, az intéznivalókat, a tervek megvalósítását megkönnyítik. Például az Hours alkalmazás segít nyomon követni, hogy pontosan melyik projekttel mennyit foglalkoztunk. A Slack applikáció pedig olyan, mint egy munkahelyi chat és email szolgáltatás egyben. Egyszerű felületen tudunk chatelni munkatársainkkal, valamint dokumentumokat megosztani egymással. A Slack iPhone-ra és Androidra is letölthető ingyen, de számítógépen is használható. Ossza részletekre és adja ki a feladatokat! Vannak olyan helyzetek amikor nem tudunk mindent magunk elintézni, hasznos a munkatársaink segítségét kérni. Habár az is időbe telik, hogy meghatározza, mely feladatokat kell másnak elvégeznie, de ez az idő kifizetődik. Ritkítsa a meetingeket! A céges megbeszélésekről sokszor kiderül, hogy időpocsékolás, ezért csak azokon vegyen részt, amelyeken feltétlenül ott kell lennie. Gondolja át, hogy a találkozóval nyer-e valamit. Ha nem, keressen más módot arra, hogy beindítsa az üzletet. Törekedjen arra, hogy ha Önre kerül a sor, minél rövidebb, 30 perces találkozókat tartson. Célszerű mindig egy napirendhez igazodni, így előre eltudja küldeni a találkozó időpontját a munkatársainak. (Forrás)

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.