5 tipp, hogyan gazdálkodjon hatékonyabban a munkaidejével

HR2018. feb 15.Növekedés.hu

Ön is megfogadta, hogy idén hatékonyabban fogja beosztani az idejét? A következő tippekkel segítünk, hogy munkaidejét jobban tudja kezelni.   Egyszerre csak egy dologra összpontosítson! Azok, akik egyszerre több feladatot végeznek, minden bizonnyal hatékonyabbnak tűnnek, a Stanford Egyetem tanulmánya szerint azonban ez csupán egy illúzió. Amikor több dolgot próbálunk egyszerre végezni agyunkat ide-oda kapcsolgatjuk, ami a hatékony és élvezhető feladatmegoldást igencsak megnehezíti. A párhuzamos feladatokat rosszabb minőségben, több hibával végezzük el; illetve több ideig is tartanak ezek a párhuzamos tevékenységek. Koncentráljon! (de csak 52 percig) Ellentmondásosnak tűnhet, de kutatások szerint, azok, akik több szünetet tartanak a nap folyamán, azok könnyebben képesek a munkájukat végezni. A kutatások szerint az ember 52 percig képes egyhuzamban dolgozni, majd 17 perc szünetre van szüksége, hogy fenntartsa a produktivitását. Az 1920-as években Henry Ford is rájött, hogy a cége alkalmazottai ugyanolyan jó minőségű munkát végeznek, ha a munkahét öt napra és maga a munkanap nyolc órára korlátozódik. Használjon alkalmazást! Egyre többen vesznek igénybe olyan mobilapplikációkat, amelyek a munkát, az intéznivalókat, a tervek megvalósítását megkönnyítik. Például az Hours alkalmazás segít nyomon követni, hogy pontosan melyik projekttel mennyit foglalkoztunk. A Slack applikáció pedig olyan, mint egy munkahelyi chat és email szolgáltatás egyben. Egyszerű felületen tudunk chatelni munkatársainkkal, valamint dokumentumokat megosztani egymással. A Slack iPhone-ra és Androidra is letölthető ingyen, de számítógépen is használható. Ossza részletekre és adja ki a feladatokat! Vannak olyan helyzetek amikor nem tudunk mindent magunk elintézni, hasznos a munkatársaink segítségét kérni. Habár az is időbe telik, hogy meghatározza, mely feladatokat kell másnak elvégeznie, de ez az idő kifizetődik. Ritkítsa a meetingeket! A céges megbeszélésekről sokszor kiderül, hogy időpocsékolás, ezért csak azokon vegyen részt, amelyeken feltétlenül ott kell lennie. Gondolja át, hogy a találkozóval nyer-e valamit. Ha nem, keressen más módot arra, hogy beindítsa az üzletet. Törekedjen arra, hogy ha Önre kerül a sor, minél rövidebb, 30 perces találkozókat tartson. Célszerű mindig egy napirendhez igazodni, így előre eltudja küldeni a találkozó időpontját a munkatársainak. (Forrás)

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.