Csak ezeket a hobbikat érdemes beleírni az önéletrajzunkba

HR2019. máj. 4.Növekedés.hu

Bár általában azt tanácsolják, hogy a hobbik inkább ne szerepeljenek az önéletrajzban, mégis vannak olyan esetek, amikor pozitív irányba billenthetik a jelölt megítélését, és különösen akkor ajánlott feltüntetni, ha valamilyen módon kapcsolódik a meghirdetett álláshoz.

A Google-nál például kimondottan kíváncsiak arra, mivel foglalkozik a jelölt szabadidejében, de egy konzervatívabb cégnél nem biztos, hogy jó pontot szerezünk a hobbink megemlítésével.

A Business Insider összegyűjtötte, melyek azok a tevékenységek, amelyeket mindenképp érdemes beleírni az önéletrajzba.

Jóga

A jógázók elsajátítják, hogyan tartsák ellenőrzés alatt a testet és a szellemet, ezáltal minden helyzetben nyugodtak tudnak maradni. Mondani sem kell, ez különösen azok számára hasznos hobbi, akik olyan munkaterületen szeretnének elhelyezkedni, ahol nagy nyomás alatt lennének, és elkél az önuralom képessége, például a reklámszakmában vagy PR-cégeknél.

Extrém sportok

Egy extrém sportot űző ember képes feszegetni a határait a cél érdekében, nem fél az ismeretlentől és mindig mérlegeli a kockázatokat, mielőtt dönt. Ezek mind fontos tulajdonságok, főleg, ha egy vezetői pozíció a cél. Különösen a dinamikusan fejlődő cégeknél van szükség ilyen tulajdonságokkal rendelkező vezetőkre.

Videózás

A videók készítése mindenképp kreatív embert igényel, aki nem fél használni a fantáziáját és minden esetben precíz. Ezt a hobbit a rendezvényszervezői és gyártásvezetői állások esetében főleg érdemes beleírni az önéletrajzba, de manapság már szinte minden szakmában jól jöhet, a mai világban ugyanis rengeteg az élő közvetítés és a videókonferencia, a videókészítésben való jártasság pedig ilyen esetekben előnyünkre válhat.  

Hegymászás

A hegymászás iránti szenvedély nemcsak erős személyiségről tanúskodik, de azt is sugallja, hogy az illetőnek van akaratereje, nem fél kilépni a komfortzónájából, még az esetleges veszélyek ellenére sem. Ez a hobbi hasznos lehet akkor, ha a jelölt például a turizmusban szeretne dolgozni, de nem rendelkezik kellő szakmai tapasztalattal. Az pedig még nagyobb pluszpont, ha maga a pályázó is rendszeresen szervez hegymászó túrákat. 

Zenélés

Egy zenélni tudó ember mögött rengeteg gyakorlás, hosszú évek türelme és kitartása áll, így nem csoda, ha jó színben tünteti fel a jelentkezőt, ha valamilyen hangszeren játszik. Nem csupán a zeneiparban, de az olyan szakmáknál is hasznos lehet ez a hobbi, amelyek nagyfokú összpontosítást igényelnek.

Önkénteskedés

Az önkénteskedés amolyan jolly joker: még ha nem is jut eszünkbe olyan hobbi, ami hasznunkra lehet, ezt a tevékenységet minden cég elismeri és nagyra értékeli, ha valaki elkötelezett egy ügy iránt, főleg, ha hajlandó önzetlenül tenni is érte valamit.