Mit csinál ma a YouTube első tíz alapító dolgozója?

HR2020. jún. 20.Növekedés.hu

A YouTube-nak a 2005-ös indulásakor összesen tíz alkalmazottja volt, akik korábban szinte mind a PayPal-nál dolgoztak, a videós oldal alapítóival együtt. Az eredeti csapatból azóta már csak páran dolgoznak továbbra is a cégnél, a Business Insider pedig utánajárt, mi lett a többiekkel.

Yu Pan 

Yu Pan a PayPal társalapítója volt, a cégnél találkozott a YouTube alapítóival. 2005. júliusában csatlakozott a YouTube-hoz, mint az „első számú alkalmazott.” Manapság mérnökként dolgozik az Origin Protocol szoftvercégnél, amelyet a YouTube egyik korai alkalmazottja alapított.

Mike Solomon

Solomon 2005-ben csatlakozott a YouTube-hoz, mérnökként. Az alapítókat még a PayPal-nál ismerte meg, ahol a pénzügyi rendszer felépítésében segédkezett. Valamikor 2012 körül hagyta ott a YouTube-ot, majd valószínűleg a Yelp és a Dropbox cégnél vállalt munkát.

Brent Hurley

Hurley, a YouTube egyik alapítójának testvére 2005. augusztusában csatlakozott a csapathoz. Munkája sokoldalú volt, többek között a pénzügyekkel foglalkozott. Később átment a MixBit nevű videómegosztó szolgáltatáshoz, ahol pénzügyi vezető volt. Manapság induló vállalkozásoknak ad tanácsokat.

Cuong Do

A PayPalnál dolgozott, mielőtt 2005. szeptemberében felmondott, hogy a YouTube mérnöki csapatának tagja lehessen. Többek között szoftvertervező volt. Az Origin Protokoll cégnél a YouTube korábbi termékmenedzsereivel dolgozott, mielőtt a Materialize szoftverüzem mérnöke lett.

Maryrose Dunton

Dunton szintén egykori PayPal alkalmazott, aki 2005. szeptemberében csatlakozott a YouTube-hoz, termékfejlesztési igazgatóként. 2009 januárjában az Endorse.com termékfejlesztője lett, de arról nincsenek információk, hogy napjainkban pontosan hol dolgozik.

Bradley Heilbrun

Heilbrun 2005. novemberében rendszerfejlesztőként csatlakozott a YouTube-hoz, korábban a PayPal-nál dolgozott. Több mint egy évtizedig volt a videós oldal alkalmazottja, majd a Google felé vette az irányt – a jelek szerint még mindig a cégnél dolgozik, mérnökként.

Dwipal Desai

Desai a YouTube egyik első mérnöke volt, aki segített a korai funkciók, például a megjegyzések, a kapcsolódó videók, a lejátszási listák és a várólisták létrehozásában. 2009-ben hagyta ott a céget, de 2019-ben visszatért senior termékmenedzserként.

Heather Gillette

Gillette 2005. novemberében csatlakozott a YouTube-hoz. Ő felelt a tartalom moderálásáért, ideértve a szerzői jogokat és a visszaéléseket is. 2010-ben lépett ki, azóta elindította a DesignerInc nevű vállalatot, amely egy online piactér a belsőépítészeti ipar számára.

Chris Maxcy

Ő volt a YouTube üzletfejlesztési vezetője, és nagy szerepet játszott az első licencszerződések lebonyolításában a lemezkiadókkal és a TV stúdiókkal. Maxcy jelenleg a Google üzletfejlesztéséért felel.

Christina Brodbeck

Valamikor 2005-ben csatlakozott a YouTube-hoz, ő lett a weboldal első felhasználói felület-tervezője. 2009. augusztusában kilépett, azóta befektető lett, és elindította a Rivet Ventures nevű kockázatitőke-vállalkozást.