Új nemzetközi ingatlanportfólióért felelős vezetőt és pénzügyi vezetőt nevezett ki az Indotek Group

HR2022. ápr. 26.Növekedés.hu

Dr. Nádasdy Bence személyében új pénzügyi vezető érkezett az Indotek Grouphoz, miután a cégcsoport korábbi CFO-ja, Gnadig Péter a továbbiakban a nemzetközi ingatlanportfólió irányításáért felel majd. Utóbbi, új pozíció létrejöttét a társaság nemzetközi ingatlanportfóliójának dinamikus bővülése, valamint a további terjeszkedési tervek tették szükségessé.

Az Indotek Group a nemzetközi terjeszkedésre és dinamikusan bővülő külföldi ingatlan-portfóliójának további fejlesztésére a jövőben is kiemelt hangsúlyt fektet, amely szükségessé tette a vállalat belső erőforrásainak újrarendezését. A nemzetközi portfólió dinamikus bővülése új, dedikált nemzetközi asset-management pozíciót hívott életre. A hatékony építkezés érdekében a továbbiakban a nemzetközi portfólióelemek vagyonkezelésének irányításáért Gnadig Péter felel majd, aki az elmúlt 14 évben a társaság pénzügyi vezetője volt, valamint már a kezdetektől részt vett a nemzetközi stratégia kialakításában. Gnadig Péter új megbízatása nyomán új CFO-t nevezett ki a társaság dr. Nádasdy Bence személyében.

Az Indotek Group jelenleg összesen 12 kelet-közép-európai és dél-európai ország ingatlanpiacán folytat sikeres ingatlanbefektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet. A vállalatcsoport nemzetközi terjeszkedési stratégiájának értelmében további akvizíciókat tervez a Balkánon, a visegrádi országokban és a dél-európai piacokon. Egy páneurópai logisztikai ingatlanfejlesztő alap, valamint egy balkáni infrastruktúra befektetésekre koncentráló alap elindítása is szerepel a társaság középtávú tervei között.

Gnadig Péter (Fotó: Indotek)

A cégcsoport az elmúlt években rendkívül sikeresen akvirált különböző ingatlanokat a közép-kelet-európai és dél-európai régióban. A terjeszkedési terveket illetően a társaság ambiciózus, ugyanakkor megfontolt stratégiát követ, amelyhez elengedhetetlen az ingatlanportfólió rendszer szintű kezelése, és menedzselése

– mondta el Gnadig Péter a kinevezése kapcsán.

A társaság új pénzügyi vezetője, dr. Nádasdy Bence több mint húszéves befektetés finanszírozási és pénzügyi vezetői tapasztalattal rendelkezik, amely során több, összesen mintegy 14 milliárd euró értékű ingatlanfejlesztési projekt pénzügyi igazgatói és ügyvezetői feladatait látta el a közép-kelet-európai régióban. A szakember korábban a CIB Bank strukturált pénzügyi eszközök részlegének vezetője, az MVM Paks II projekt pénzügyi vezetője és a BudaPart projekt ügyvezetője és pénzügyi igazgatója volt. Dr. Nádasdy Bence jelentős ingatlanpiaci és befektetés-finanszírozási tapasztalattal rendelkezik mind hazai és nemzetközi környezetben, finanszírozói és projektmanagement oldalon is.

Dr. Nádasdy Bence (Fotó: Indotek)

Az Indotek Group nemzetközi eredményei több évtizedes szakértelemnek és ingatlanpiaci tapasztalatnak, valamint egy rendkívül megfontolt és megalapozott terjeszkedési stratégiának köszönhetőek. Célom, hogy ezt a tudatos, csoportszintű építkezést továbbra is támogassa és megalapozza a pénzügy hatékony managementje

 – tette hozzá Dr. Nádasdy Bence, az Indotek Group csoportszintű pénzügyi vezetője.