Új pénzügyi igazgatót nevezett ki a MET Csoport

HR2022. jan. 3.Növekedés.hu

Új pénzügyi igazgatót nevezett ki 2022. január elsejével a MET Csoport svájci központú európai energiavállalat. Sven Kirch a cégcsoport intenzív növekedési stratégiáját támogatja majd az elkövetkező években. Tagja lesz a MET Holding AG ügyvezető testületének és Igazgatóságának is.

Bízom benne, hogy Sven tudásával és szakmai tapasztalatával tovább erősödik a pénzügyi terület, ami támogatja a vállalat következő öt évre kitűzött növekedési céljainak elérését

– mondta Lakatos Benjamin, a MET Csoport vezérigazgatója.

Sven Kirch több mint tizenhat éven át a Royal Dutch Shellnél dolgozott, ahol pénzügyi vezetői pozíciókat töltött be. Legutóbb a tervezésért felelős pénzügyi alelnök, illetve a Shell Integrált Földgáz, Megújuló és Energiamegoldások (IGR&ES) szervezetének kontrollere volt; ehhez tartozik a Shell globális LNG (cseppfolyósított földgáz), Földgáz és Villamosenergia-kereskedelem üzletága is. Karrierje során széleskörű pénzügyi tapasztalatokat szerzett olyan tőkekezelési folyamatokban, mint a stratégiafejlesztés, a portfóliókezelés és a felvásárlások.

Sven Kirch a MET Csoport új pénzügyi igazgatója (Fotó: MET Csoport)

Sven Kirch a csoportszintű pénzügyi igazgató szerepét Johannes Niemetztől veszi át, akit 2022. január elsejével a MET Csoport újonnan létrehozott Megújuló Eszközök és Rugalmassági Eszközök Divízióinak elnökévé neveztek ki. Johannes Niemetz 2017-ben csatlakozott a MET-hez, és az elmúlt években – értékes nemzetközi pénzügyi és energiaipari tapasztalataival – aktívan támogatta a cégcsoport terjeszkedését. Tagja marad a MET Holding AG ügyvezető testületének és Igazgatóságának is.