Két számjegyű növekedést ért el az ingatlan.com

Ingatlan2022. ápr. 13.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A koronavírus-járvány utáni lakáspiaci élénkülésnek köszönhetően jelentős növekedéssel zárta a 2021-es évet a kizárólagos magyar tulajdonban álló ingatlan.com: a társaság árbevétele éves összevetésben 17 százalékkal 3,8 milliárd forintra emelkedett.

Az országos ingatlanpiacot 2021-ben jellemző élénkülés kedvező hatással volt a több mint két évtizedes múlttal rendelkező, a magyarországi lakáspiac egyik motorját jelentő ingatlan.com teljesítményére is - közölte a társaság ismertetve a tavalyi eredményeket.

A cég nettó árbevétele 2021-ben 3,8 milliárd forintot tett ki, ami 17 százalékos növekedésnek felel meg a 2020-as szinthez képest.

A jelentős, két számjegyű növekedést az ingatlanpiaci élénkülés, a látogatók és hirdetők számának növekedése, valamint a fővároson kívüli régiók erősödése is segítette.

- értékelte az adatokat Keleti József, az ingatlan.com Zrt. igazgatóságának elnöke és üzletágvezetője.

Hozzátette:

A járvány a gazdaság minden területét, így az ingatlanpiacot is negatívan érintette, de a gazdaság újraindulásával élénkülési időszak indult 2021-ben.

Élénkült a kereslet-kínálat

Az ingatlan-, ezen belül a lakáspiaci bővülést jól mutatják a társaság adatai. Az ingatlan.com-on 2021-ben több mint 620 ezer hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők az ország 2955 településéről.

Összesen 103 ezer tulajdonos és több mint 10 ezer ingatlanközvetítő keresett vevőt, bérlőt az ingatlanokra 2021-ben.

Emellett az ingatlan.com oldalát havi átlagban 3,7 millió látogató összesen 134 millió alkalommal kereste fel, ők összesen 1 milliárd oldalt néztek meg. Mindezek a számok 5, illetve 17 százalékos emelkedést jelentenek az egy évvel korábbihoz képest, egyben meghaladták a járvány előtti, 2019-es adatokat is. A növekedést támogató piaci környezet miatt az ingatlan.com 6 százalékkal 120 főre növelte a munkatársai létszámát.

Az ingatlanhirdetési portál szakértői szerint

az idei gazdasági kilátások egyelőre még bizonytalanok részben az Ukrajnában zajló háború kedvezőtlen hatásai és a felgyorsuló infláció miatt emelkedő hitelkamatok miatt.

Ennek ellenére Keleti József elmondta, hogy

a kizárólagos hazai tulajdonban álló ingatlan.com tavalyi jó eredményével még közelebb jutott ahhoz, hogy világszínvonalú munkahelyként nemzetközi mércével nézve is kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtson az ingatlanpiac minden szereplőjének, és hozzájáruljon a gazdaságon belül fontos szerepet játszó lakáspiac tartós fejlődéséhez.