Rengetegen kértek otthonfelújítási támogatást, az Államkincstár teljes gőzzel végzi az elbírálásokat

Ingatlan2023. jan. 26.MTI
A rovat támogatója:

A Magyar Államkincstár megnövelt létszámmal, folyamatosan végzi a kérelmek elbírálását, amely a megugrott igényszám miatt az eddiginél több időt vesz igénybe. A támogatói okirat kiállítását követő 5 napon belül továbbra is minden arra jogosult igénylőnek kiutalják az otthonfelújítási támogatást.

A kormány az otthonfelújítási program 2021-es kezdete óta 250 ezer család otthonának felújítását támogatta összesen több mint 523 milliárd forinttal - közölte a Magyar Államkincstár csütörtökön, jelezve azt is, hogy folyamatos az otthonfelújítási támogatások feldolgozása és kifizetése.

A két évre meghirdetett program tavaly december 31-i határidejének lezárulta előtt kiugró mennyiségű, több mint százezer igénylés - ami másfélszerese a 2021-ben beadott kérelmeknek - érkezett a Magyar Államkincstárhoz.

Az otthonfelújítási támogatási programban a családok az otthonfelújítási munkájukhoz 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak. Az átlagos támogatás 2 millió forint volt. A kérelmek feldolgozásában a Kincstár 2022 novemberéig határidőben mindent teljesített - közölték.