A megújult Corvin Áruházban nyit bankfiókot az Erste

Pénzügy2023. szept. 28.Növekedés.hu

A felújított Corvin Áruházban nyitja meg legújabb, a kor ügyféligényeire szabott bankfiókját az Erste. Az egységben az ügyfelek nyolc elkülönített tárgyalóban beszélgethetnek pénzügyi kérdésekről a felkészült tanácsadókkal, a fiókban a digitális technológiára támaszkodó modern megoldások segítenek emberközelibbé tenni a bankolást.

Teljesen újraformálja a bankfiókokat a digitalizáció. Az Erste adatai szerint a fiókokba látogató ügyfelek 80 százaléka aktívan használja a pénzintézet digitális platformjait. A pénzügyi szokások átalakulásával a bankfiókok forgalma csökken és szerepük is változik. Az elmúlt egy évben 16 százalékkal kevesebben keresték fel az Erste több mint száz egységből álló fiókhálózatát – mondta el Kiss Tamás, az Erste fiókhálózat és prémium szegmens vezetője.

A bankfiókok jelentősége az elektronikus csatornák terjedésével azonban nem lesz kisebb, csupán más a szerepük. Növekszik a személyes kiszolgálás, a pénzügyi tanácsadás jelentősége, és ehhez kell igazítani a fiókok elrendezését és az ott dolgozók munkáját. A digitalizáció segít az adminisztráció csökkentésében, az eljárások egyszerűsítésében, az így felszabaduló időt pedig az ügyfélkiszolgálás minőségének javítására lehet fordítani. Az Erste ügyfelei ma már közel 50 dokumentum típust tudnak biometrikusan aláírni, sőt, az így aláírható dokumentumok 90 százaléka már eleve elektronikusan jön létre. Nyolc termék esetében táblagépen is teljes körűen fel lehet mérni az igényeket és el lehet végezni a szükséges kalkulációkat.

Az ügyfelek változó igényeihez igazítva az Erste öt éve indította el fiókátalakítási programját. Az új elképzelés szakított az évszázadok óta csaknem változatlan, hivatali jellegű stílussal és elrendezési elemekkel, barátságos légkört teremtő, a tanácsadást szolgáló fiókok jönnek létre. Az ügyfelek az egyszerűbb eseteket gyorsan, az erre a célra kialakított pultoknál is el tudják intézni, a nagyobb lélegzetű, bonyolultabb ügyeket viszont külön tárgyalókban, akár hosszabban is, bizalmas és barátságos légkörben tudják átbeszélni a fiókos kollégákkal.

Az új koncepció jegyében kialakított legújabb bankfiók október 2-án nyílik Budapesten a Blaha Lujza térnél, a felújított Corvin Áruházban, új nevén Corvin Palace földszintjén. A 290 négyzetméter alapterületű, akadálymentesen megközelíthető fiókban a fogadó pultnál bejelentkező ügyfeleket a nappali jellegű várakozó térben a bank tanácsadója szólítja meg és kíséri a beszélgetéshez megfelelő tárgyalóba. (Az Ersténél az ügyfelek 11 százaléka már időpontfoglalással érkezik bankolni.)

A Corvin Palace-ban található egységben a bank nyolc tárgyalót alakított ki, melyeket okosüveggel szerelt fel: az üveg gombnyomásra elsötétül, ha foglalt a tárgyaló. A fiókot helyi fotósok által készített, józsefvárosi tereket, nevezetességeket, embereket bemutató fotók díszítik.

Az Erste különleges fiókot nyit meg egy különleges helyen, a Corvin Áruházban, amely több évtized után most kapta vissza eredeti, ragyogó formáját. Az új bankfiók nem csak a helyszín miatt különleges, hanem mert az Erste új, emberközeli arculatát tükrözi. A belső terek kialakítása, az új koncepció összes eleme mind azt szolgálja, hogy az ügyfelek örömmel jöjjenek hozzánk, bizalommal tudjanak fordulni kollégáink felé, hogy emberközelibbé tudjuk tenni a bankolást. A pénzügyek intézése akkor lesz igazán kedvelhető, ha a fiókok illeszkednek az emberek szokásaihoz, változó igényeihez

tette hozzá Kiss Tamás.

Az emberközeli bankolás arról is szól, hogy azt bárhol, bármikor intézhetjük. A Corvin Áruházban kialakított fiókban a teljes nyitvatartási idő alatt – az Erste többi egységéhez hasonlóan – jeltolmácsok segítik a siket és nagyothalló ügyfeleket a pénzügyek intézésében.

A tanácsadók táblagépeiken hívhatnak segítségül egy jeltolmácsot, aki az ügyintézés során végig segíti az ügyféllel történő kommunikációt jelnyelven, hangzó nyelven, illetve szükség szerint írásban.

A gazdiknak négylábú kedvencüket sem kell otthon hagyni, ha a fiókba indulnak. A Corvin Áruházban nyitó, kutyabarát egységbe akár kutyasétáltatás közben is beugorhatnak ügyet intézni.

A fiók megnyitását követő héten, október 10-én Kökény Tamás ad nyilvános koncertet a Blaha Lujza téren, a Corvin Áruház előtt. A nagybőgős nyerte 2016-ban az Erste által támogatott Virtuózok zenei tehetségkutatót. Kökény Tamás kiskorától zenész akart lenni, ami sok lemondással jár, ám ő azt vallja, a lemondás se lemondás, ha valaki hisz magában.