Felavatta első okoskapszuláját az MBH Bank

Pénzügy2023. szept. 27.MTI
A rovat támogatója:

Ünnepélyes megnyitó keretében debütált az MBH Bank első budapesti digitális ügyfélkiszolgáló pontja. Az Állatorvostudományi Egyetemen telepített okoskapszulában a hallgatók helyi ügyintéző személyes közreműködése nélkül, biztonságosan és kényelmesen tudnak számlát nyitni.

A bank első körben tíz, a magyar FaceKom által fejlesztett digitális banki kioszkot telepít hazai egyetemeken. A tervek szerint a jövőben további banki termékekkel és szolgáltatásokkal bővül az egyetemi digitális kioszkok kínálata.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója a digitális kioszk avatóünnepségén elmondta:

Tudjuk, hogy a fiatalabb korosztálynak más igényei, bankolási szokásai vannak.

Ők kevésbé a személyes jelenlétet, mint inkább a digitális ügyintézési lehetőségeket keresik.

Folyamatosan kutatjuk a bankolás jövőjét, és nyitottak vagyunk az olyan innovációkra, amelyek megfelelnek e korosztály elvárásainak. Célunk, hogy edukációval és igényeikre szabott szolgáltatásokkal hozzájáruljunk ahhoz, hogy egy pénzügyileg tudatos és felelős generáció nőjön fel.”

A magyar FaceKom koncepciója és fejlesztése alapján készült okoskapszula olyan professzionális, a biztonságos online ügyfélazonosításhoz szükséges eszközökkel, megvilágítással felszerelt mobilszoba, amelyben lehetőség van privát és kényelmes távoli ügyintézésre.

A kapszula és a kezelőfelület akadálymentes elérhetőséget is biztosít, így például kerekesszékkel közlekedő ügyfelek is használhatják a szolgáltatást. Az MBH Bank digitális kioszkjaiban gyors ügyfélazonosítási folyamatot követően, videós távsegítséggel lehet számlát nyitni.

Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora kifejtette: „Tradíció és innováció együtt teremti a jövőt, amelyben tanulóinknak helyt kell állnia, ezért az Állatorvostudományi Egyetemen nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás minősége mellett a korszerű egyetemi környezet kialakítására. 

Az új, modern MBH Digitális Zóna jó példa arra, hogyan lehet a technológia segítségével a mindennapi életünket kényelmesebbé, könnyebbé tenni.”

Az okoskapszulákat a bank első ütemben tíz magyarországi egyetemen telepíti, ezáltal is hozzájárulva a fiatal felnőtt korosztály pénzügyi tudatosságának erősítéséhez.

Először a Miskolci Egyetemen és a Győri Széchenyi István Egyetemen adták át a hallgatóknak az MBH Digitális Zóna elnevezésű tereket, amelyben ATM is található a digitális banki kioszk mellett. 

A tervek szerint a későbbiekben további banki szolgáltatásokkal bővül az okoskapszulák kínálata.