BÉT: új korszak kezdődött a középvállalatok támogatásában

Pénzügy2024. márc. 22.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az elmúlt évek sikereit és tapasztalatait felhasználva a Tőzsde 2024-től BÉT Mentor néven teszi elérhetővé középvállalati szolgáltatásait. Az új program a felelős vállalatirányítással kapcsolatos képzéssel debütált. Az esemény megismertette a résztvevőkkel a vállalati fejlődés legmeghatározóbb lépcsőfokait, és kapcsolatépítésre is lehetőséget biztosított.

A BÉT Mentor keretében a közösség tagjai a további fejlődésükhöz szükséges kulcsterületeken kapnak támogatást. A sikeres vállalati működés záloga a hosszútávú stratégiaalkotás, amelyet a minőségi vállalatirányítás valósít meg a mindennapokban.

A szintlépéshez elengedhetetlen a finanszírozás kiszélesítése, a növekedési tervek kommunikációja a vállalaton belüli és a külső partnerek, befektetők felé. A BÉT Mentor közösségben elérhető tudás, tapasztalat és kapcsolatok hozzásegítik a hazai középvállalatokat a terveik megvalósításához.

Az új BÉT Mentor program a "Felelős vállalatirányítás" című képzési nappal vette kezdetét.

Az eseményt Nagy Péter Gábor, a BÉT igazgatója nyitotta meg, bemutatva a BÉT Mentor szolgáltatást. Szot Márton, a Concorde MB Partners partnere a vállalatirányítási kérdések gyakorlati jelentőségét, dr. Dobrocsi László, a BÉT igazgató-helyettese pedig a cégalapítástól a tőzsdére lépésig szükséges szervezeti változásokat mutatta be.

Ezt követően Vitkovics Péter, a Változásmenedzserek.hu alapítója tartott előadást a sikeres vállalatfejlesztés összetevőiről, majd a Gloster életútját ismertették a társaság vezetői, Szekeres Viktor és Oszlánszki Péter.

A záró panelbeszélgetés, "Vállalatfejlesztési kihívások a gyakorlatban" címmel a Gloster mellett a Megakránt is felvonultatta, amelynek képviseletében Langmáhr Tamás, a társaság alapító tulajdonosa és igazgatóságának elnöke osztotta meg tapasztalatait.

„A középvállalati szektor fejlődésének támogatása a Budapesti Értéktőzsde piacfejlesztési stratégiájának kiemelt eleme volt az elmúlt években. A BÉT Mentor elindításával új fejezetet nyitunk.

A kezdeményezés nem csupán új szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál a középvállalatok számára, hanem mélyebb, stratégiai elkötelezettséget is jelent a hazai gazdaság, különösen a hazai tulajdonú vállalati kör erősítése, versenyképességének növelése érdekében.

Célunk, hogy minden eszközt és tudást biztosítsunk számukra, ami a tőkepiaci sikerhez szükséges, legyen szó a tudás megosztásáról, a finanszírozási lehetőségek bővítéséről, vagy a közösség alakításáról” – emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.