Elindult a Pénz7

Pénzügy2022. márc. 7.Sz.A.

A fiatalok pénzügyi tudatosságát és a vállalkozói hajlandóságot szorgalmazó Pénz7 rendezvénysorozat elindulását jelentették be ma a Pénzügyminisztériumban. A programsorozatban több mint ezer iskola vesz részt, a szakmai anyagokat a Pénziránytű Alapítvány adja. Több tanórát is elismert gazdasági szakemberek tartanak majd az iskolákban.

Nemzeti érdek a magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelés, 2010 óta háromszorosra, 60 ezer milliárd forintra nőttek a családok megtakarításai

- mondta el Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a ma induló Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahét megnyitóján.

Kiemelte: az OECD felmérése szerint a felnőttek pénzügyi tudatossága tekintetében a középmezőnyben vagyunk.

Fontos, hogy a pénzügyekben is megőrizzük a nyugalmat, cél, hogy ne a magyar vállalatok és a lakosság fizesse meg a háború árát – emelte ki Gion Gábor.

Összesen 170 ország vesz részt a pénzügyi-gazdasági edukációs eseményen, a következő hetekben globálisan 30 millió diák tanulja a pénzügyi ismereteket, Magyarországon elsőként indul el a Pénz7.

2017-ben csatlakozott a Pénziránytű alapítvány a Globalmoney rendezvényéhez, azóta háromszor is elismerték a hazai Pénz7 teljesítményeit

– mondta el Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi vezetője, az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Mint mondta, a pénzügyi tervezés és megtakarítás az idei Pénz7 fő tananyaga, idén új digitális megoldásokkal és játékkal, a Moneysim pénzügyi szimulációs játékkal készültek a diákoknak.

A Bankszövetség részéről Hegedűs Éva, a szakmai program szakmai támogatója kiemelte, hogy a rendezvényre a Pénziránytű Alapítvány számos kiváló tananyagot készített.

Több mint ezer iskola és 170 ezer diák jelezte péntekig a részvételét a Pénz7-en, ez a szám még emelkedni fog

– mondta el Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. - 2008-ban egy gazdasági válság, most egy háború formálja át a gazdasági teret, átrajzolják az európai és a világ gazdasági és pénzügyi rendszerét – tette hozzá.

Dobos Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kiemelte: fontos, hogy a Pénz7-en a vállalkozói ismeretek bővítése, Eddig 83 vállalkozó jelezte, hogy önkéntesen órát tartanak a Pénz7-en – tette hozzá.