Elismert hazai és nemzetközi szakemberek kerültek a 4iG tanácsadó testületébe

Pénzügy2021. júl. 26.Növekedés.hu

A nemzetközi cégvilágban működő advisory boardok mintájára létrehozott szakértői testületet elnökként Czakó Borbála vezeti, a tagok között pedig Nancy Goodman Brinker, Karen Tramontano, Lantos Csaba és Martonyi János is helyet foglal.

Új stratégiai tanácsadói grémiumot hozott létre a 4iG Nyrt. igazgatósága. A nemzetközi kapcsolatok fejlesztésével, komplex tanácsadással megbízott szakmai testület három magyar és két külföldi szaktekintély bevonásával kezdte meg munkáját. 

A tanácsadó testület elnöke, Czakó Borbála elmondta, hogy a testület az igazgatóság munkáját támogató stratégiai tanácsadó szerepet tölt be, valamint szakértői segítséget nyújt majd a geopolitika, a fejlesztés, a környezeti kérdések, a fenntarthatóság, az irányítás, a technológia, a kiberbiztonság, valamint a pénzügyi és piaci akvizíciók globális tendenciái területén.

A stratégiai tanácsadó testület tagja, Nancy Brinker a nemzetközi érdekérvényesítés, a diplomácia és az egészségügyi méltányosság terén szerzett széles körű tapasztalatát kívánja felhasználni a 4iG már meglévő piaci pozícióinak globális szintű növelésére. 

Martonyi János, korábbi magyar külügyminiszter, a tanácsadó testület tagjaként hangsúlyozta, hogy Magyarország sikerességéhez és a magyar gazdaság fenntartható gazdasági növekedéséhez elengedhetetlennek tartja a külföldön is sikeres hazai vállalatokat. A testület további tagjai:

  • Karen Tramontano, a 4iG tanácsadó testületének társelnöke. A Blue Star Strategies LLC társalapítója és vezérigazgatója. Ügyfeleik számára a vállalati, intézményi és állami szektorban nyújtanak tanácsadói tevékenységet. 1997 és 2001 között a Fehér Házban szolgált William Jefferson Clinton elnök kabinetfőnök-helyetteseként, valamint Erskine Bowles és John Podesta tanácsadójaként dolgozott. Portfóliójához tartoztak nemzetközi kereskedelmi és transzatlanti ügyek, továbbá több nemzetközi gazdasági szervezeteknek, mint például a WTO-nak, vagy a Világbanknak és a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) – a pénzügyi kérdései. 
  • Nancy Goodman Brinker: Amerika egyik legbefolyásosabb személye (a TIME magazin a 100 legbefolyásosabb emberek egyikének választotta 2008-ban). Szerepel a Brown Brothers Harriman - az USA legrégebbi és egyik legnagyobb privát és befektetési bankjának - 21 Women to Watch in 2021 összeállításában. A mellrák ellenes mozgalom ikonikus vezetője, az általa alapított – és mellrákban elhunyt testvére után elnevezett – Susan G. Komen alapítvány vezető szervezete a mozgalomnak. Az alapítvány eddig több, mint 3,2 milliárd dollárt fektet a rákkutatásba és az ahhoz kapcsolódó tevékenységekbe. 2001-2003 között amerikai nagykövetként szolgált Magyarországon, 2007-2009 között pedig a Fehér Ház protokoll vezetője volt.
  • Lantos Csaba: Közgazdász, üzletember. 1989-2000: a Creditanstalt csoportnál az értékpapír kereskedelmet irányította és a befektetési alapkezelőt is vezette, 1997-től az egész csoportot irányító befektetési bank (a CA IB Értékpapír Rt.) vezérigazgatója. 2000-2007: az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja. 1990-2011: a Budapesti Értéktőzsdét alapító Tőzsdetanács tagja, a BÉT Felügyelő Bizottságának elnöke. 1993-2015: a KELER igazgatóságának elnöke. A Széll Kálmán Alapítvány kuratóriumának tagja, volt elnöke. 2007 óta saját befektetéseit irányítja, többek között az egészségügy és az élettudományok területén aktív. 2009-től a MET Holding AG elnöke, 2010-től a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagja.