Hatmilliárd forint értékben bocsáthat ki NKP kötvényeket a Masterplast

Pénzügy2020. dec. 15.MTI
A rovat támogatója:

A társaság a kötvénykibocsátásból befolyt forrásokat új beruházásainak és esetleges vállalatfelvásárlásainak finanszírozására, valamint rövid távú adósságának átmeneti refinanszírozására használja fel.

Hatmilliárd forint értékben bocsáthat ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (Nkp) kötvényeket a Masterplast Nyrt. a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatótanács jóváhagyása szerint - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

A társaság teljesítette az MNB által meghirdetett programban való részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást, és a tervezett kibocsátandó kötvényekre az MNB által elvárt befektetési és vállalati szintű B+ besorolást szerzett az elemzést végző független nemzetközi hitelminősítőtől, a Scope Ratings GmbH-tól.

A társaság a kibocsátást követően kezdeményezni fogja a kötvényeknek a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Xbond piacára történő regisztrációját - tették hozzá.

Ugyancsak hétfőn határoztak a könyvvizsgáló, a Mazars Kft. megválasztásáról, valamint arról, hogy az igazgatótanács az alaptőke-emelés valamennyi típusa és módja - akár együttes - alkalmazásával az alaptőkét saját elhatározása szerinti gyakorisággal, összegben, a kibocsátási értéket saját hatáskörében meghatározva bármikor felemelheti, azzal a korlátozással, hogy 2025. december 11. napjáig az alaptőkét összességében oly mértékben emelheti fel, hogy a társaság jegyzett tőkéje (alaptőkéje) a hárommilliárd forintot ne haladja meg. Ez a felhatalmazás az Alapszabály alaptőke-emeléssel kapcsolatos módosítására, valamint a kapcsolódó, egyébként közgyűlési hatáskörbe tartozó döntések meghozatalára is kiterjed.

Az 1997-ben alapított Masterplast 2019-es árbevétele 107 millió euró volt.

A vállalat papírjait a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzik.