Játszva sajátították el a pénzügyi tudatosság alapjait hátrányos helyzetű gyerekek

Pénzügy2023. jún. 14.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Közel száz, hátrányos helyzetű általános iskolás gyermek vett részt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Provident Pénzügyi Zrt. élménynapján, Boldogkőújfalun. Az eseményre öt környező település iskoláiból, illetve a segélyszervezet sátoraljaújhelyi közösségi központjából érkeztek fiatalok.

Emlékezetes élménynapban volt része a Boldogkőújfalun összegyűlt közel száz diáknak: izgalmas kihívásokkal teli vetélkedőn próbálhatták ki magukat, miközben játékos formában sajátíthatták el a pénzügyi tudatosság alapjait. A fiataloknak a délelőtti akadályverseny egyes állomásain például olyan feladatokat kellett végrehajtaniuk, amiért jutalomtallérokat gyűjthettek. Ezeket később, más állomásokon különféle élményekre válthatták be: többek között vehettek belőle fagylaltot, pólót festhettek maguknak, vagy a vásártéren szerezhettek be apró ajándékokat.

A Providentnél hiszünk abban, hogy mindenki megérdemel egy esélyt céljai megvalósításához, ezért is álltunk be támogatóként az itteni nehézsorsú gyermekeknek rendezettedukatív élménynap mögé. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a pénzügyi oktatás akkor tud a leghatékonyabban működni, ha a fiatalok körében már akkor lefektetjük ennek az alapjait, amikor erre a legfogékonyabbak, vagyis általános iskolás korban. Ezért is örültünk annak a lehetőségnek, amit partnerünk, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szervezett.Az esemény támogatásával az volt a célunk, hogy játékos formában megtanítsuk a diákokat a pénz értékére, tudjanak felelősen gazdálkodni, félretenni, megtakarítani céljaik eléréséhez. Jó volt látni, hogy sok fiatal remek érzékkel sajátította el ezeket az alapokat

mondta el az esemény kapcsán Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója kifejtette:

A pénzügyi tudatosság fejlesztése kiemelten fontos terület a legszegényebb családokat segítő esélyteremtő munkánkban. Ugyanis egy-egy rossz pénzügyi döntés kilátástalan helyzetbe sodorhatja, addig az átgondolt tervezés elősegítheti a családok megélhetését. Különösen is nagy jelentőségű a Providenttel való együttműködésünk a mostani gazdasági helyzetben, mely hosszú távon sok családnak segíthet pénzügyi problémájuk rendezésében. Míg a felnőttek számára többek között a felelős hitelfelvétel, vagy éppen a család költségvetés tervezése lehet hasznos ismeret, addig gyermekkorban – ahogy ezen az élménynapon is például a takarékosság, illetve a pénzügyi ismeretek alapjainak megismerése teremthet alapot az ilyen szempontból is tudatos életmódhoz.

Az izgalmas vetélkedő után a pénzügyi szolgáltató ebéd gyanánt pizzával vendégelte meg a gyermekeket. Ebéd után, a nap zárásaként pedig egy interaktív, óriásbábos előadással is kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek.

A Provident Pénzügyi Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet idén márciusban kötött stratégiai együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a pénzügyi szolgáltató 20 millió forinttal, valamint dolgozóinak önkéntesként történő bevonásával támogatja a szervezet munkáját. Az együttműködés jegyében valósult meg a mostani élménynap is, de korábban számos, a Segélyszervezet által szervezett jótékonysági aktivitásban vettek már részt a társaság önkéntesei.