Kiberbiztonsági cég lépett a BÉT Xtend piacára

Pénzügy2022. máj. 31.Növekedés.hu

Újabb kibocsátóval bővült a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott platformja, a BÉT Xtend – a hazai kiberbiztonsági szegmens meghatározó társasága, a Vivetech részvényeivel indult meg a kereskedés. A vállalat a nyilvános piacra vezető úton a BÉT több, középvállalatokat megszólító szolgáltatását igénybe vette – a bevezetés finanszírozásában a Mentor Program, az ehhez szükséges szellemi tőke bevonásában az ELITE Program nyújtott segítséget. A tőkepiaci jelenlét jelentősen elősegítheti a társaság elsődleges célja, a nemzetközi terjeszkedés megvalósítását.

A Budapesti Értéktőzsde székházában tartott, a Vivetech tőzsdére lépését szimbolizáló kereskedésindító csengetésen Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, illetve Márton Miklós, a Vivetech vezérigazgatója vett részt. Jelen volt továbbá a Vivetech tőzsdére lépését tanácsadóként támogató SPB Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese, Schuszter Péter.

A bevezetés keretében a Vivetech összesen 12.129.500 darab, egyenként 10 forint névértékű törzsrészvénye jelent meg a BÉT Xtend platformon.

A Vivetech 2019-ben került a Budapesti Értéktőzsde radarjára. A kiberbiztonsági társaság sikeresen pályázott a tőzsdei megjelenés financiális és szakmai megvalósítását is támogató, európai uniós forrásból megvalósuló Mentor Program keretében. Ezt követően, immár a tőzsdei bevezetés kapujában, a vállalat csatlakozott a Magyarországon a BÉT által meghonosított, nemzetközi vállalkozásfejlesztési képzéshez, az ELITE Programhoz is. A Vivetech tőkepiaci jelenléte, egyúttal növekedési útja következő fázisának a BÉT Xtend platform bizonyulhat.

A magyar tulajdonban álló Vivetech 2011 óta aktív, tevékenysége elsősorban az IT biztonságra, azon belül többek között az információbiztonsági stratégiák kialakításával, üzletfolytonossági tervek és üzleti hatáselemzések előkészítésével, minőségbiztosítással és projekt menedzsment támogatással kapcsolatos tanácsadásra, illetve saját fejlesztésű szoftvermegoldásainak a fejlesztésére terjed ki.

A vállalat emellett kiemelt hangsúlyt fektet az úgynevezett kritikus infrastruktúra szolgáltatók IT-biztonságának fejlesztésére, ennek mentén fejleszti saját alkalmazásplatformját, az információbiztonság irányítási rendszer (IBIR) teljeskörű és hatékony működtetését lehetővé tevő Vivesec szoftvert, mellyel elsőként a német piacon szeretne megjelenni.

„A növekedéshez és nemzetközi terjeszkedési stratégiánk megvalósításához nagy segítség a tőzsde nyújtotta transzparencia. Különösen a mi esetünkben, hiszen egy mély bizalmi kapcsolatot feltételező iparágban, a kiberbiztonság terén tevékenykedünk. A tőzsdei cégek iránti fokozott bizalom miatt döntöttünk úgy, hogy a részvénykibocsátás útját választjuk. Szeretném megköszönni társaságunk minden munkatársa nevében a Budapesti Értéktőzsde támogatását, valamint befektetőink bizalmát”  

– mondta el Márton Miklós, a Vivetech vezérigazgatója a társaság tőzsdére lépése kapcsán.

„Örömünkre szolgál, hogy a középvállalatokra specializált piacunk, a BÉT Xtend folytatja az elmúlt időszakban látott dinamikus növekedését. A Vivetech tőzsdére lépése hosszú építkezés eredménye, amelynek során több BÉT-kezdeményezésben is köszönthettük a társaságot. Emellett a részvények bevezetését a társaság tevékenységi köréből adódóan is fontos lépésnek tekintjük, hiszen a kiberbiztonság napjaink egyik kiemelt, a vállalati, üzleti szféra szinte valamennyi tagját érintő, megkerülhetetlen aspektusa”

– tette hozzá Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.