Reggeli szokások, amelyek gazdagabbá tehetik

Siker2020. nov. 1.Növekedés.hu

Hála, mozgás, saját magunk képzése, pénzügyi célok lebontása - a CNBC öt olyan szokásra hívja fel a figyelmet, amik segíthetnek gazdagabbá válni, és érdemes őket már a reggeli órákban elvégezni, hogy hatékonyan induljon a nap.

1. A hála jelentősége 

A túlköltekezés és a túlfogyasztás napjainkban nagyon sok embert érint: sokan azt hiszik, hogy ha ezt vagy azt megvásárolják, akkor majd boldogok lesznek. Boldogság helyett pedig általában az történik, hogy eladósítják magukat. Az előbbiek „gyógymódja” a hála. Így írja le a helyzetet a Psychology Today:

ha arra összpontosítunk, amink van, ahelyett, hogy arra, amink nincs, akkor kevésbé valószínű, hogy túlköltekezünk. Sokan vannak, akiknek a túlköltekezés miatt nem gyarapodik a vagyona.

Reggelente érdemes egy-két percet szánni arra, hogy hálát adjunk azért, amink van.

2. Egészséges étkezés és a mozgás fontossága

Rengeteg vagyonos cégvezető kezdi a napját testmozgással. Néhány érdekes és fontos tény az egészség és a gazdagság kapcsolatáról: 

  • Az edzőterembe járás összefügg a magasabb fizetéssel - a férfiak esetében 7 százalékkal, a nőknél 12 százalékkal.
  • Egy egészséges embernek 120 ezer dollárral kevesebb egészségügyi kiadása van 65 és 85 év között, mint egy kevésbé fitt embernek.
  • A testmozgás csökkenti számos költséges betegség kialakulásának esélyét.

3. Saját magunk képzése

Legyünk a saját pénzügyi tanácsadónk: töltsünk napi 15 percet a pénzügyeink, kiadásaink, bevételeink megismerésével, lehetőleg a reggeli órákban, hogy hasznosan indítsuk a napot.

Olvassunk a pénzügyekről könyveket, blogokat, vagy hallgassunk hangos könyveket, podcasteket miközben az irodába megyünk.

4. Pénzügyi célok megvalósítása

Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik a következő tanács is. Célszerű lebontani a pénzügyeinkre vonatkozó céljainkat kisebb alegységekre az alábbiak alapján:

  • Jövedelem - mennyivel szeretnénk többet keresni, és milyen lépéseket tehetünk ennek érdekében?
  • Megtakarítás - milyen megtakarítási céljaink vannak a következő évre, és milyen lépéseket szükséges megtenni ezek elérése érdekében?
  • Befektetés - milyen befektetésekkel szeretnénk növelni megtakarításainkat?
  • Egyéb - milyen egyéb pénzzel kapcsolatos célt szeretnénk elérni ebben az évben?

5. A több lábon állás fontossága

Bár a karrierépítés és a több helyről befolyó kereset fontosságával általában mindenki tisztában van, a CNBC úgy érzi, nem lehet elégszer hangsúlyozni. A gazdaggá válás (jövedelem, megtakarítás és befektetés) három lépése közül a jövedelem szorul legtöbbször a háttérbe.

A milliomosoknak általában több mint 7 jövedelemforrása van.