Rendhagyó módon kezdi a reggeleket a legnagyobb amerikai bank vezére

Siker2020. aug. 17.Növekedés.hu

Hajnali kelés, közgazdasági lapok áttekintése, edzés - sok más sikeres vezetőhöz hasonlóan Jamie Dimon bankvezérnek is van egy reggeli rutinja, amiről egy podcast során osztott meg pár konkrétumot.

Jamie Dimon, az Egyesült Államok egyik legnagyobb bankjának a vezetője:

a JP Morgan az amerikai háztartások csaknem felét szolgálja ki, 3200 milliárd dolláros eszközállománnyal és több mint 250 ezer alkalmazottal rendelkezik.

A bank vezére egy podcast műsorban elárulta, hogy is néz ki egy átlagos reggele.

Körülbelül hét órás alvás után hajnali 5-kor ébred, az ezt követő 1-1,5 órát pedig olvasással tölti.

Először a New York Daily News hírlapot nézi át, ahova egyébként a lánya, Laura Dimon is ír. Ezután általában a következő újságot közül választ olvasnivalót: The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal és Financial Times.

Ezenkívül még „egy tonna más dolgot” is olvas, főleg gazdasági lapokat, elemzők jelentéseit, beszédek leiratát. Ami a hírek fogyasztását illeti, Dimon inkább a nyomtatott sajtót preferálja.

Véleménye szerint, ha csak online olvasunk híreket, akkor célirányosan választjuk ki azokat a cikkeket, amelyeket pont olvasni szeretnénk. Elmondása szerint, ha ideje engedi, elolvas egy csomó olyan történetet is, amelyet alapesetben nem olvasna el, mert ki akar lépni a komfortzónájából. "Nagyon sok könyvet is elolvastam már, de ezt inkább akkor teszem, ha szabadságon vagyok" - mondta a bankvezér.

Ezt követően, körülbelül reggel 7 órától 45 percen át valamilyen edzést végez.

"Ez lehet aerobic, súlyemelés, nyújtás, esetleg kevés futás is." Általában nem eszik azelőtt, hogy beérne a munkahelyére, inkább egy csésze kávét szokott meginni. Ugyanakkor, ha magától ébred fel, akkor elmondása szerint már más a helyzet: edz egyet, majd 10 óra körül reggelizik, jellemzően tojást eszik ilyenkor.