A Zara tulajdonosának lánya nélkül nem lenne ennyire sikeres a márka 

Siker2022. jan. 29.B.F.

Marta Ortega Pérez, a Zara birodalom örökösnője az elmúlt években aktívan részt vett a cég életében, sokak szerint nélküle nem lenne ennyire sikeres a márka. Az Ortega klán legfiatalabb gyermeke veszi át hamarosan a divatbirodalom vezetését.

A milliárdos Amancio Ortega legfiatalabb gyermeke, a 38 éves Marta Ortega Pérez lesz az Inditex igazgatótanácsának elnöke. Az Inditex csoport leginkább a Zara üzletláncáról ismert, de hozzájuk tartozik még a Massimo Dutti és a Bershka is.

A Zara nemzetközi szinten hatalmas népszerűségnek örvend. A divatmárka sikerének egyik titka pedig Marta Ortega, aki minden nap keményen dolgozik azért, hogy a márka sikeres legyen – írja a The Richest.

Marta karrierje kezdetén eladói asszisztensként dolgozott a londoni Zara üzletben, miután 2007-ben diplomát szerzett az European Business School London üzleti főiskolán. Az iskolában tanultakat hasznosítva az évek során egyre magasabb pozíciókba került a Zara anyavállalatánál.

A Zaránál töltött első hetét „igazán nehéz megpróbáltatásként” írja le, és azt hitte, hogy „nem is éli túl.” Ugyanakkor ahogy telt az idő, egyre inkább azt vette észre, hogy nem is akar elkerülni a londoni üzletből.

Forrás: Instagram/galicia_demoda

Marta úgy véli, hogy a fizikai üzletek jelentik a cég szívét, és nagyon hálás az értékesítői tapasztalatért, mert ezáltal jobban megértette a márka működését.

Marta, akárcsak édesapja, szívesen tölti idejét a cég irodájában a többi alkalmazottal együtt.

Az irányításának köszönhetően a divatmárka híresen jól kidolgozott ruhagyártási rendszerrel rendelkezik, amely kilenc gyárat és kilenc elosztóközpontot foglal magába csak Spanyolországban.

Ezenkívül van egy másik elosztóközpontjuk Hollandiában, és körülbelül kétezer forgalmazójuk és beszállítójuk Törökországban, Indiában, Marokkóban és Kínában.

Marta nevéhez fűződik továbbá a hatékony ellátási lánc kialakítása is.

Az általa alkalmazott stratégia része többek között a készlet alacsony szinten tartása, valamint a rövid határidők szabása. A Zarát olyan nemzetközi versenytársak próbálják utolérni, mint a H&M.

Munkatársai Martát nagyon alázatos embernek írják le, akinek sok mindenről határozott véleménye van.

A cégnél arra számítanak, hogy Marta szerepe még jelentősebbé válik, a vállalat a következő tíz évben egyre nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a fenntarthatóságra.