Anna Wintour, a divatipar legbefolyásosabb nője: mi a sikerének a titka?

Siker2022. jan. 15.B.F.

Anna Wintour a divat világának egyik kulcsfontosságú szereplője. A Vogue főszerkesztőjeként 30 éve uralkodik a divatszakmában. Wintour az ötletgazda egy sor vezető divatkampány mögött, a szakmában a legtöbben bálványozzák, és az elismerésére törekednek. Mi a sikerének titka?

A The Richest cikke úgy fogalmaz, hogy Anna Wintour megtette azt, amire senki más nem volt képes – a divat világát egy olyan irodából uralja, amely „távol esik a lencséktől”.

Míg sokan mások úgy lettek sikeresek a szakmában, hogy a kifutón, esetleg nyomtatott sajtótermékek hirdetéseiben szerepeltek, vagy akár közismert influenszerként tevékenykedtek a közösségi médiában, Wintour teljesen más utat választott.

Kreatív ötleteivel megteremtette a divat és a modellszakma tökéletes összhangját a Vogue magazin hasábjain.

Eltökéltsége segítségével számos akadályt legyőzött és az iparág egyik legelismertebb, legbefolyásosabb vezetőjévé vált.

Míg sokan a biztonságos, járt utat választják, Wintour nem félt az ismeretlentől, karrierje során számtalan kockázatot vállalt a siker érdekében.

Például ő volt az első szerkesztő, aki ikonikus színészeket, énekeseket, sportolókat, politikusokat és olyan hírességek is a címlapra rakott, mint a Kardashianék. 

Wintour sikerének egyik kulcsfontosságú tényezője, hogy szenvedéllyel végzi a munkáját, és hagyja, hogy ez az energia egyengesse az útját.

Veleszületett képességgel rendelkezik, hogy felismerje az úttörő divatirányzatokat, és egyedi módon mutassa be azokat a divatkultúrának.

Számos alkalommal támogatott fiatal és feltörekvő tervezőket – helyet biztosított nekik a Vogue lapjain, a szokásos nagy nevek mellett. Wintour ezáltal szinte minden korosztályt meg tudott szólítani, összekapcsolta őket a divat világával.

Wintour gyors, de affirmatív (támogató) döntéseket hoz, és mindig bízik a megérzéseiben. Abban hisz, hogy nem szabad túlgondolkodni a dolgokat, de nincs helye a találgatásoknak sem.

Szenvedéllyel és elhivatottsággal vezeti az embereit.

Ami sokak szerint szintén hozzájárult a sikeréhez, hogy képes nevetni a negatív kritikákon. Bár nem fél bevallani, ha kudarcot vall, de nem ad hatalmat maga fölött például a negatív kommentelőknek – lazán hátra billenti a haját, és inkább elsétál, nem áll bele felesleges vitákba.

Wintour a nagy presztízsű Met Gála elnöke, és mindig ott van a New York-i divathét első sorában, valamint a Conde Nast médiabirodalom művészeti igazgatója.