Az öt legdrágább táska a világon

Siker2022. jan. 30.B.F.

A legtöbb szakértő úgy véli, hogy luxustáskákat vásárolni jó befektetés, mivel folyamatosan emelkednek a viszonteladási áraik. A világ legdrágább kézitáskája az úgynevezett Mouawad 1001 Nights Diamond Purse, amely 3,8 millió dollárba, azaz átszámítva több mint 1 milliárd forintba kerül.

Minél kevesebb van belőle és minél egyedibb egy árucikk, annál drágábban lehet eladni. Ez minden eddiginél jobban igaz a dizájner kézitáskákra, mivel a luxusmárkák mindössze pár egyedi tervezésű táskát gyártanak. Ezeket sokszor gyémántokkal és más ékszerekkel díszítik, és az is rendszeres, hogy később árverésre bocsátják, és még több pénzért értékesítik. A Finances Online összegyűjtötte, melyik a legdrágább táskák a világon.

Lana Marks Cleopatra Clutch – 400 ezer dollár (127 millió forint)

Fotó: Finances Online

A világ ötödik legdrágább kézitáskája a vörös szőnyegen parádézó hírességek kedvence. A Lana Marks Cleopatra Clutch ára 100 ezer és 400 ezer dollár között mozog. A magas ár a ritkaságának tudható be, mivel minden évben csak egy új Cleopatra Clutch jelenik meg, mindegyik más színben és dizájnban.

Li Bingbing kínai színésznő és énekesnő a legdrágább Cleopatra Clutch tulajdonosa: az aligátorbőrből készült táska 1600 darab fehér gyémánttal van kirakva, amelyek 40 karátosak.

Hermès Chaine’d Ancre táska – 1,4 millió dollár (446 millió forint)

Fotó: Finances Online

A Hermès Chaine d' Ancre táskát nevéhez hűen egy igen bonyolult,

börtönszerű kialakítás tesz egyedivé, köszönhetően a horgony alakú láncszemeknek, amelyeket 1160 darab gyémánt díszít.

Nemcsak azért kerül ennyibe, mert drága anyagokból készült, hanem azért is, mert a Pierre Hardy által tervezett táskából mindössze hármat készítettek.

Hermès Birkin táska, Ginza Tanaka tervezőtől – 1,4 millió dollár (446 millió forint)

Fotó: Finances Online

A Ginza Tanaka japán tervező által tervezett Hermès Birkin kézitáska platinából készült, külső részén kétezer gyémánt található.

A közepén egy körte alakú, nyolckarátos kő is helyet kap, amely levehető, és brossként viselhető.

Hermès Kelly Rose Gold – 2 millió dollár (638 millió forint)

Fotó: Finances Online

Bár úgy tűnik, hogy krokodilbőrből készült a táska, ez csak a látszat, valójában tömör, rózsaszín aranyból készítették.

A Hermès Pierce Hardy ékszerésszel együttműködve alkotta meg a világ második legdrágább táskáját, amit 1160 gyémánttal díszítettek, az elkészítése pedig két évig tartott, valamint a világon mindössze 12 ehhez hasonló darab készült.

Mouawad 1001 Nights Diamond táska – 3,8 millió dollár (1,2 milliárd forint)

Fotó: Finances Online

A Mouawad 1001 Nights Diamond Purse gyémánt retikül a legdrágább kézitáska a világon. 2011 óta őrzi első helyét, még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült.

A kézzel készített, 18 karátos aranyból készült szív alakú táskát összesen 4517 gyémánt díszíti: 105 sárga, 56 rózsaszín és 4356 színtelen gyémánt.

A táskát több mint 8800 óra alatt készítették el. Pár éve vették meg a Christie’s egyik aukcióján, Hongkongban.