Hol lakik a világ egyik leggazdagabb embere? Jeff Bezos hat otthona az 500 millió dolláros ingatlangyűjteményéből

Siker2021. nov. 27.B.F.

Jeff Bezos nettó vagyona a becslések szerint 205 milliárd dollárra tehető, de csak töredékét költötte arra, hogy megvásárolja magának a legjobb házakat, kúriákat, lakásokat, penthouse-okat és farmokat a világ legjobb helyein. Bezos elvileg a 25. legnagyobb földbirtokos a világon.

A Beverly Hills kúriák

Bezos vásárolt egy hatalmas részt a híres Beverly Hills negyedben, ahol nem egy, hanem két ház is található, és az egész összesen 24,5 millió dollárjába került. A házak körülbelül 11 fürdővel és 13 hálószobával rendelkeznek. Bezos egy másik ingatlant is vásárolt a híres negyedben, amely egy dombtetőn található, az ára ennek is borsos volt, körülbelül 90 millió dollár.

(Forrás)

A Harry Warner birtok

A Warner birtok Bezos ingatlangyűjteményének talán a legfigyelemreméltóbb darabja – amely egyébként a valaha eladott legdrágább ingatlan Los Angelesben.

(Forrás)

A Warner Bros. híres alapítójának, Harry Warnernek építették. Az évek során egyik neves személyiségtől a másikhoz került, az új lakók pedig minden alkalommal az ízlésüknek megfelelően alakították. Jeff egy milliárdostól, David Geffentől vásárolta meg 165 millió dollárért - írja a The Richest. 

A terület körülbelül kilenc hektárnyi területet foglal magába, ami majdnem hét futballpályának felel meg. Egyik legfőbb látványossága a főépület. A birtokon a következők találhatóak meg: feszített víztükrű medencék, golfpályák, franciakertek, arisztokrata stílusú vendégházak, teniszpályák, bárok, mozi, és persze hálószobák és fürdőszobák.

Washington, DC 

Három évvel azután, hogy a Washington Post napilap tulajdonosa lett, Bezos úgy döntött, hogy vásárol egy washingtoni ingatlant, ahol korábban textilmúzeum volt a Kalorama negyedben.

(Forrás)

Ez a környék főként híres arról, hogy olyan hírességeknek ad otthont, mint Barack Obama, Michelle Obama, Ivanka Trump és Jared Kushner.

Bezos 2016-ban 23 millió dollárt fizetett érte, és további 12 millió dollárt költött rá. A kúriának egyedi hangulata van, mivel 1914-ben épült. Tíz hálószobával, nyolc fürdőszobával, hat mosdóval és tizenegy kandallóval rendelkezik.

West Texas Ranch

Az Amazon alapító megvásárolta Amerika legnagyobb farmjait, köztük egy hatalmas telepet a texasi Van Hornban, amely 165 000 hektáros területen terül el, és „Corn Ranch”, azaz „kukoricafarmnak” nevezik.

(Forrás)

A gazdagok szokása, hogy például szigeteket és néha még tanyákat is vásárolnak, ahova csak úgy kiruccanhatnak.

Bezos többek között azért vette meg a a gigantikus farmot, hogy gyerekei megismerjék a vidéki életet. Azt mondják, hogy mindig is nagyon kötődött nagyszülei farmjához, és ezért próbálja a gyerekeivel is megszerettetni ezt az életet.

Ez a millió dollárt érő ingatlan egyben a Blue Origin bázisa is, és majdnem akkora, mint New York.

Ingatlanok New Yorkban

Nem egy, hanem három lakása is van New Yorkban, és ezek mind egy épületben találhatók, amely a híres Central Parkra néz.

(Forrás)

Még 1999-ben vásárolta meg magát a lakóépületet, és akkoriban 7,65 millió dollárt fizetett.

Jeff 2012-ben még egy ingatlant vásárolt New York City előkelő részén, további 5,3 millió dollárért. Az épületbe egy diszkrét portás, gyermekgondozási központok és privát gyógyfürdők is találhatóak.

Medina, Washington

A medinai otthona azért is különleges, mert Bezos életében ez volt az egyik első nagy horderejű ingatlanvásárlás.

(Forrás)

A washingtoni Medinát sok milliárdos választotta lakhelyéül, itt lakik például Bill Gates, de más technológiai milliárdosok is.

Egy másik fontos ok, amiért ezt a helyet választotta, hogy az Amazon főhadiszállásának közelében helyezkedik el. Bezos a magánélet óvására is figyelt: az otthona egy jól őrzött tóparti területen található, amelyet még a volt feleségével együtt vásárolt. A közvetlenül a vízparton fekvő ingatlan öt hálószobával és négy fürdővel rendelkezik.