Hol lakik Mark Zuckerberg?

Siker2022. feb. 5.B.F.

Mark Zuckerberg a világ egyik leggazdagabb embere. A Facebook-alapító kiterjedt ingatlanportfólióval rendelkezik, Palo Altóban, Kaliforniában, San Franciscóban és a Hawaii-szigeteken is van háza.

Dolores Heights, San Francisco

Zuckerberg 2012 novemberében vásárolt egy házat San Franciscóban 10 millió dollárért. Az utca, ahol Zuckerberg háza található (Forrás: Google Maps)

Zuckerberg 2012 novemberében vásárolt egy házat San Franciscóban 10 millió dollárért. A jelentések szerint további 1,8 millió dollárt költött a felújítására, amely többek között a konyha és a fürdőszobák átalakításából, az épület tűz- és földrengésbiztossá tételéből, nyílászárók felújításából, a stukkó és tégla külső cseréjéből és javításából, valamint a palatető cseréjéből állt. Összesen 23 szoba található a ház négy emeletén – írja a The Richest.

Palo Alto, Kalifornia

Forrás: Realtor.com

Zuckerberg egy közel 500 négyzetméteres házat birtokol Palo Altóban. Az öt hálószobával és öt fürdőszobával felszerelt házat 2011-ben vásárolta 6 millió dollárért, egy évvel feleségével, Priscilla Channel kötött házassága előtt. Otthona állítólag Palo Alto legöregebb háza, a favázas szerkezetek egy része még az 1860-as évekből származik.

A ház különlegessége, hogy mesterséges intelligencia asszisztenssel szerelte fel, az asszisztens Morgan Freeman színész hangján szólal meg.

Palo Altóban ezenkívül még négy háza van, amelyeket rekreációs létesítményként és vendégházként használják.

Hawaii

Forrás: Realtor.com

Úgy tűnik, Hawaii Zuckerberg egyik nagy kedvence, mivel az elmúlt néhány évben itt bővítette ingatlanportfolióját. 2014-ben például 116 millió dollárt fizetett egy ingatlanért, amely 700 hektárt ölel fel, és amely irodákkal, hatalmas garázzsal, és egy biztonsági központtal is rendelkezik. Miután falakat építtetett az ingatlan köré, a helyiek nemtetszésüket fejezték ki, mivel akadályozta a hozzáférést a Pila'a nevű strandhoz.

2017-ben egy újabb területet vásárolt meg feleségével, 80 hektárt, amely több mint 45 millió dollárba került. A házaspár ezután ismét 53 millió dollárt költött el, és újabb 600 hektárral bővítette ingatlanportfólióját.

Lake Tahoe, Kalifornia

Forrás: Realtor.com

2018-ban Zuckerberg 59 millió dollárért vásárolt két házat a Tahoe-tónál, nevezetesen a Carousel és Brushwood birtokon. A két birtok területe összesen 10 hektár. Az egyik ház nyolc hálószobával és kilenc fürdőszobával rendelkezik, garázs, vendégház és személyzeti lakrész is jár hozzá, valamint egy privát partszakasz a tóparton, valamint egy kikötő.

A másik házban hat hálószoba és öt fürdőszoba található, és hat hektáros területen épült. Ehhez is jár egy privát móló, egy közel 400 méteres partszakasz a tónál, óriási terasz, egy garázs és egy vendégház is.

Érdekesség, hogy ez a ház korábban a Lake Tahoe nyári zenei fesztiválnak és Oscar de la Renta divatbemutatóinak adott otthont.

A hírek szerint Zuckerberg egy harmadik ingatlan vásárlását tervezi a környéken.