Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere

Siker2019. márc. 17.Növekedés.hu

Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.

A hosszú távú víziók abszolút fontosak, de nem szabad azokkal napi szinten foglalkozni

– mondta Jeff Bezos, az Amazon online áruház és a Blue Origin űrtechnológiai vállalat tulajdonosa a Yale Club februári New York-i rendezvényén.

Szükség van arra, hogy álljon előttünk egy világos vízió, amihez bármikor visszanyúlhatunk, ha éppen össze vagyunk zavarodva. Az időnket azonban úgy kell beosztani, hogy jórészt olyan dolgokkal foglakozzunk, amelyeknek éppen most, vagy idén, vagy a következő 2-3 évre van kihatása

– emelte ki a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos (a Forbes szerint vagyonának jelenlegi értéke 131 milliárd dollárt tesz ki) a rendezvény hallgatóságának.

„Mindig arra bátorítom az embereket, hogy erősen ragaszkodjanak a vízióikhoz, ne hagyják, hogy bárki eltántorítsa őket. Energiáink és figyelmünk túlnyomó részét azonban olyan dolgokra kell fordítanunk, amelyek 2-3 éves időtávra vonatkoznak” – összegezte tanácsait a Business Insider beszámolója szerint.

Miközben természetesen Bezos-nak is van néhány olyan célkitűzése, amely 5-7 éves időtávra szólhat, a napi menetrendjét úgy alakítja ki, hogy az főként olyan dolgokra vonatkozzon, amelyeknek rövidebb időhorizonton, 2-3 év múlva lesz meg a kifutásuk. „Arra törekszem, hogy megfelelően osszam be az időmet, így főként 2-3 éves időtávra vonatkozó feladatokkal, célkitűzésekkel foglalkozom napi szinten” – tette hozzá.

Bezos kiemelte: az Amazon topvezetői hasonló megközelítés alapján dolgoznak.

Amikor bejelentjük az Amazon negyedéves eredményeit, és kapjuk a gratulációkat, arra gondolok, hogy az adott negyedév alapjait 2-3 évvel ezelőtt teremtettük meg. Vagyis az Amazon topvezetői jelenleg olyan negyedév eredményein dolgoznak, amelyek 2021-ben vagy 2022-ben következnek majd be.