Kik most a leggazdagabb nők a világon?

Siker2021. feb. 13.B.F.

A Wealth-X felmérése szerint a milliárdosok mindössze 11,9 százaléka nő. Az alacsony százalékhoz képest ugyanakkor ez a csoport hatalmas mennyiségű vagyonnal rendelkezik: a világ tíz legvagyonosabb hölgye összesen közel 400 milliárd dollárnyi vagyonnal bír. A listán a L'Oreal és a Walmart örökösnője, Jeff Bezos volt felesége és egy gyógyszergyártó cég elnöke is előkelő helyen szerepel.

Francoise Bettencourt Meyers a leggazdagabb nő a világon. A L'Oréal örökösnőjének nettó vagyonát 71,4 milliárd dollárra becsülik. Családja a L'Oreal részvényeinek 33 százalékával rendelkezik, és ő a cégnek az elnöke.

A legvagyonosabb hölgyeket felvonultató listán a második helyezett Alice Walton, aki Sam Walton, a Walmart alapítójának egyetlen lánya. Nettó vagyona 68 milliárd dollár.

Jack Bezos volt felesége, Mackenzie Scott is felkerült a leggazdagabb nők listájára: nettó vagyona 54,9 milliárd dollárra tehető. 25 évig voltak házasok a világ leggazdagabb emberével, de 2019-ben végül elváltak. A válást követően MacKenzie 4 százalékos részesedést kapott az Amazonban.

44,9 milliárd dolláros nettó vagyonával Julia Koch a negyedik helyre került a listán, miután három gyermekével együtt 42 százalékos részesedést örökölt a Koch Industries-ben férjétől, David Koch-tól, aki 2019 augusztusában hunyt el.

Yang Huiyan a világ ötödik leggazdagabb nője. Yang Huiyan 57 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Garden Holdings társaságban, és nettó vagyona 31,4 milliárd dollár.

Jacqueline Mars nettó vagyona 28,9 milliárd dollár, ő a hatodik leggazdagabb nő a világon. Becslések szerint ő birtokolja a világ legnagyobb édességgyártójának, a Marsnak egyharmadát, amelyet még a nagyapja alapított.

Susanne Klatten a világ hetedik leggazdagabb nője. Vagyona 25,8 milliárd dollár, amelyet a BMW-részesedésének köszönhet: 19,2 százalékos többségi tulajdonnal rendelkezik.

A világ nyolcadik leggazdagabb hölgye Zhong Huijuan, nettó vagyonát 23,5 milliárd dollárra becsülik. A Hansoh Pharmaceuticals gyógyszergyártó cég elnöke.

A kilencedik helyre 22,1 milliárd dollárral Laurene Powell Jobs került, aki 21,6 milliárd dollárt örökölt az Apple és a Disney részvényeiből, amelyet elhunyt férje, Steve Jobs adott neki.

1

Francoise Bettencourt Meyers

71.4 milliárd dollár

Franciaország

2

Alice Walton

68.0 milliárd dollár

Egyesült Államok

3

MacKenzie Scott

54.9 milliárd dollár

Egyesült Államok

4

Julia Koch

44.9 milliárd dollár

Egyesült Államok

5

Yang Huiyan

31.4 milliárd dollár

Kína

6

Jacqueline Mars

28.9 milliárd dollár

Egyesült Államok

7

Susanne Klatten

25.8 milliárd dollár

Németország

8

Zhong Huijuan

23.5 milliárd dollár

Kína

9

Laurene Powell Jobs

22.1 milliárd dollár

Egyesült Államok

10

Iris Fontbona

21.0 milliárd dollár

Chile

(via CEOWORLD Magazine)