Öt fiatal vállalkozó, akiktől sokan tanulhatunk

Siker2021. szept. 19.B.F.

Egyesek már egészen kiskoruktól fogva érdeklődnek az üzleti élet iránt: vállalják a kockázatot, vállalkozást alapítanak, amelyet aztán ők maguk vezetnek. Olyan fiatal vezetőket gyűjtöttek össze, akikről bárki példát vehet.

Mikaila Ulmer

Bár még csak 16 éves, már sikeres vállalkozó.

Híres termékét – egy limonádét, amelyet nagyanyja egyik 1940-es receptje ihletett – már több mint 1500 áruházban értékesítik.

Főleg az egészséges alapanyagokat kínáló üzletekben árulják, köztük az egyik leghíresebben is: a Whole Foods polcain is megtalálható a limonádéja. A „Me & The Bees Limonade” 2009-ben debütált. 2017-ben eleinte 500 amerikai üzletben értékesítették. Mikaila Ulmer a texasi Austinban él.

Shubham Banerjee

Fotó: Wikimedia Commons

Shubham Banerjee nevéhez fűződik a Braigo Labs, amely vállalatnál technológiai újításokat fejlesztenek, amelyek megkönnyítik az emberek életét.  A központ Palo Altóban, Kaliforniában található.

Amikor 13 éves volt, feltalálta a Braille és a Lego szavakból összerakott Braigo-t, amely egy olyan nyomtató, ami kifejezetten a látássérült embereknek készült.

Banerjee most 19 éves, a belgiumi Hasseltben született. Szüleivel és húgával a kaliforniai Santa Clara-ban lakik.

Isabella Dymalovski

Fotó: ambisie.com

Isabella Dymalovski szintén nagyon fiatalon csöppent bele az üzleti életbe: 2010 decemberében alapította meg a Luv Ur Skin nevű céget.

13 éves korában az ausztráliai Shark Tank műsorában is bemutatkozott egy bőrápolási termékcsaláddal, bár nem nyerte el a befektetők tetszését, nem adta fel:

egy évvel később az Egyesült Államokban elindította a Luv Ur Skin-t, amely termékek széles skáláját forgalmazza.

Dymalovski jelenleg 18 éves.

Kelsey Kaplan

Kelsey Kaplan mindig is rajongott a divatért.

Már egész fiatalon létrehozta saját weboldalát, ahol főleg stílustanácsadással segíti az érdeklődőket, de a szépségiparról, utazásról és a vásárlásról is oszt meg időnként hasznos tippeket, bennfentes információkat.

A most 33 éves Kaplan San Franciscóban él.

Hart Main

Hart Main 100 dolláros megtakarítással rendelkezett, amikor úgy döntött, elkezd gyertyákat gyártani.

Az ő nevéhez fűződik a ManCans gyertyás cég, amely 13 éves korában indult.

A vállalkozás 2011-ben kibővült, és a ManCans 2014 januárjában teljes gyártásba kezdett, miután egy nagyobb cég felkereste őket, hogy szeretnék a gyertyákat forgalmazni. A ManCans bevételeinek egy részét jótékonysági célokra fordítják.