Száz dollárból egymillió – így csinálták az önerőből lett milliomosok

Siker2021. ápr. 17.B.F.

A legtöbben megtalálják a módját, hogy 100 dollárnak megfelelő összeget megtakarítsanak. De azt már kevesebben tudják, hogy ezt az összeget hogyan lehet akár a többszörösére növelni. Olyan sikeres cégvezetőket kértek fel, hogy osszák meg ötleteiket arra vonatkozóan, hogyan lehet 100 dollárból egymillió dollárt csinálni, akik önerőből lettek milliomosok.

Fejlesszük magunkat

Grant Cardone értékesítési szakértő, 750 millió dolláros ingatlanbirodalmat épített, továbbá a New York Times bestseller-szerzője. Kiemeli, hogy mindig is lesznek olyan emberek, akik jókor voltak jó helyen, akik a megfelelő időben fektettek be, és ezáltal nagy vagyonra tettek szert.

Példaként említi, hogy aki 100 dollárt fektetett be a Bitcoinba 2010-ben, az nagyon jól járt. De hozzáteszi, ez neki olyan, mint a lottózás.

100 dollárral a meggazdagodás legmegbízhatóbb módja szerinte, ha például tanfolyamokba és könyvekbe fektetünk be, amelyek segítenek még több készséget elsajátítani. Végeredményben sokat nem veszíthetünk azzal, ha önmagunkba fektetünk be.

Dan Lok pénzügyi tanácsadó, mentor, az “Unlock It!” című könyv bestseller szerzője és a Closers.com honlap alapítója. Ő is hasonló véleményen van: a 100 dollárunkat költsük könyvekre és képzésekre, hogy megtanuljunk egy olyan készséget, amellyel havi 10 000 dollárt vagy annál többet kereshetünk.

Válasszunk olyan magas jövedelemmel járó készséget, amely segíti a szervezeteket a bevételszerzésben, például szövegírás, marketing vagy értékesítés.

Viszonylag gyorsan megtanulhatók, és sok iparágban hasznosíthatók. 

E-könyv

Bryce Welker, a Crush Empire online oktatási vállalat vezérigazgatója pár évvel ezelőtt 100 dollárért bérelt fel valakit az első e-könyve, a „Crush The CPA Exam Study Guide” megtervezéséhez. Az egész folyamat körülbelül egy hétig tartott, neki csak a szöveget kellett megírnia.

Azóta „robotpilóta” módon árulja e-könyvét, és legalább 100 ezer dollárt keresett vele. Elmondása szerint megdöbbentően könnyű volt.

Ő azt tanácsolja, hogy használjuk fel a tudásunk, és írjunk egy könyvet.

Befektetés

Bethenny Frankel, a Skinnygirl tanácsadó cég alapítója, televíziós személyiség, befutott írónő és a Shark Tank vendégbírója. Szerinte nehéz nagy vagyonra szert tenni: vagy szorgalmasan kell spórolni, vagy egy gyümölcsöző üzletet kell kötni, vagy be kell fektetni.

Ugyanakkor a pénzügyi függetlenséghez sokkal többet kell megtakarítani, mint gondolnánk. Ugyancsak sok pénzt visz el egy vállalkozás befuttatása. Ezért ő inkább a befektetést ajánlja.

Érdemes lehet olyan személyeket felkeresni, akikben megbízunk, majd a 100 dollárunkat adjuk bele a közösbe, és fektessünk be együtt. Hozzáteszi, hogy ő az ingatlanbefektetésekre esküszik.

Garázsvásár

Gary Vaynerchuk, a VaynerX média ügynökség alapítója és vezérigazgatója.

Úgy véli, érdemes különböző garázsvásárokra ellátogatni. Ezeken a helyeken keressünk olyan alacsony árú termékeket, amelyekben lehet még fantázia.

Keressünk rá például az eBay toplistáira, hogy megnézzük, mi mennyit érhet használtan. Ha elég nagy az árkülönbség, akkor vásároljuk meg, tegyünk rá hasznot, és adjuk el az eBay-en. A maradék 100 dollárt pedig a szállítási költségek fedezésére használjuk fel.

(via CNBC)