5 egyszerű tipp, hogy ne merüljön le gyorsan az iPhone

Tech2021. máj. 8.B.F.

Az iPhone tulajdonosok közül sokan panaszkodnak arra, hogy hamar lemerül a készülék. Szerencsére több beállítással is növelhető az iPhone akkumulátorának élettartama. Az alábbiakban a leghasznosabbat vettük sorra, amelyek az iOS 14 vagy újabb rendszert futtató telefonoknál érhetőek el.

Alkalmazásfrissítés a háttérben

A telefonon található alkalmazások többsége valahol valamilyen szerverhez csatlakozik, hogy adatokat küldjön és fogadjon. De valóban szükség van arra, hogy a kedvenc keresztrejtvény-alkalmazásunk óránként ellenőrizze az új rejtvényeket?

Az alkalmazások mindegyike befolyásolhatja az akkumulátor üzemidejét.

Nyissuk meg először a Beállításokat, azon belül az Általános menüpontot, majd válasszuk ki az Alkalmazásfrissítés a háttérben nevű elemet. Itt először engedélyezhetjük, de ki is kapcsolhatjuk, hogy az alkalmazásaink frissüljenek a háttérben.

Ha engedélyezzük, akkor az egyes programoknál kiválaszthatjuk, hogy pontosan melyek frissüljenek.

Bizonyos alkalmazásoknál (pédául az üzenetküldő appoknál) ugyanakkor célszerű bekapcsolva hagyni az automatikus frissítést.

Értesítések

Az akkumulátor élettartamának növelésének egyik másik módja az, hogy kikapcsoljuk az értesítéseket bizonyos alkalmazásoknál. Ehhez nyissuk meg a Beállítások menüt, majd válasszuk ki az Értesítések lehetőséget.

Itt láthatjuk az összes alkalmazást, amely értesítéseket szeretne küldeni nekünk.

Az e-mail, a videocsevegés és az SMS-alkalmazások értesítéseitől eltekintve a többit nyugodtan kikapcsolhatjuk.

Sötét mód

A Sötét mód lehet az egyik leghatékonyabb módszer az összes közül, mert minden alkalommal, amikor a telefonnak fehéret vagy valamilyen más világos színt kell megjelenítenie, akkor energiát használ a képernyő világosítására.

A Sötét mód használata nem igényel annyi energiát, mint a világos megjelenés. Bár eltarthat egy ideig, míg megszokjuk, rengetegen esztétikai okokból is preferálják.

A Sötét megjelenést a Beállítások, majd a Kijelző és fényerő menüpontban engedélyezhetjük. Be lehet állítani, hogy folyamatosan ezt használja, vagy kiválaszthatjuk az „automatikus” beállítást, hogy minden nap egy bizonyos időpontban kapcsoljon be a funkció.

Helymeghatározás

Sok energiát emésztenek fel a helymeghatározó szolgáltatások is. Ha szeretnénk ellenőrizni, hogy mely alkalmazások vannak tisztában a tartózkodási helyünkkel a Beállítások> Adatvédelem> Helymeghatározás menübe lépve megtehetjük.

Három beállítás érhető el: vagy soha, vagy használat közben, vagy mindig tudják az alkalmazások, hogy hol tartózkodunk. Érdemes a „Mindig” engedélyezéssel takarékosan bánni, amúgy sem fontos minden alkalmazásnak tudnia, hogy hol tartózkodunk.

Azoknál az alkalmazásoknál, amelyeknél előnyös lehet a helymeghatározás, a „Használat közben” beállítást válasszuk. Így az alkalmazás csak akkor ellenőrzi a tartózkodási helyünket, amikor aktívan használjuk.

Automatikus zárolás

Minél hosszabb ideig van kikapcsolva a képernyő, annál kevésbé meríti az akkumulátort, ezért érdemes megfontolni, hogy beállítsuk, hogy a képernyőt a telefonunk a lehető leggyorsabban automatikusan zárolja.

Ehhez módosítsuk az Automatikus zárolás beállítást a Beállítások> Kijelző és fényerő, majd az Automatikus zárolás menüpont alatt, és állítsuk 30 másodpercre.

(via Fast Company)