Az Egyesült Államok nagyon lemaradt Kínától a mesterséges intelligencia terén

Tech2021. ápr. 27.Növekedés.hu

Veszélyesen lemaradt a jövője szempontjából kritikus mesterséges intelligenciáról, beleértve a nemzetbiztonságot is az Egyesült Államok - állította egy jelentés, amelynek szerzői között ott volt a Google egykori, - és az Amazon leendő vezetője Andrew Jassy valamint az Oracle vezérigazgatója, Safra Katz is.

A mesterséges intelligenciával foglalkozó, a Nemzetbiztonsági Bizottság által közzétett jelentés felszólította a kormányt, hogy fektessen be 40 milliárd dollárt a Kínával folytatott mesterséges intelligencia verseny megnyerésére.

Amerika nem áll készen arra, hogy megvédje előnyét vagy versenyezzen a mesterséges intelligencia-korszakban. 

- írta Eric Schmidt, a Google volt főnöke és Robert Work korábbi védelmi miniszterhelyettes a 756 oldalas jelentéshez mellékelt levélben. Abban az is olvasható, hogy

Attól tartunk, hogy a mesterséges intelligencia-eszközök a jövőbeni konfliktusok során elsőrendű fegyverek lesznek (....) a nemzetek már a dezinformációs támadásokban használják a mesterséges intelligenciát a megosztottság és a zűrzavar keltésére. (...) a terroristák és bűnözők a kereskedelemben kapható drónokkal párosítják, okos fegyverek gyártására.

A jelentésben a bizottság egy új AI-akadémia létrehozását szorgalmazta, amelyen válogatott katonatiszteket képeznének ki a mesterséges intelligenciából,

és szerinte az országnak kiemelt feladatként kell kezelnie a kifinomult számítógépes chipek hazai termelésének felélesztését, mert ezek többségét jelenleg az Ázsiában található gyárakban állítják elő..

(Forrás)