Digitális detox-tábor felnőtteknek

Tech2020. márc. 8.Növekedés.hu

Világszerte egyre több tábort szerveznek a digitális függőknek, ahol az első számú szabály, hogy senki nem használhat semmilyen elektronikus eszközt. A Camp Grounded nevű amerikai kezdeményezés célja, hogy a felnőttek egy hosszú hétvégére teljesen elszakadjanak az online világtól.

Digitális detox-tábort indítanak felnőttek számára Kaliforniában. A kezdeményezés helyszíne San-Franciscótól körülbelül háromórányira található. A májusi méregtelenítésre 232 táborozót várnak, akik a tábor ideje alatt semmilyen technológiát nem használhatnak, illetve a munkáról sem beszélgethetnek – számol be róla a Lonely Planet.

Érkezéskor minden elektronikai eszközt elvesznek a vendégektől. A táborlakók a következő néhány napban közösségi programokon vehetnek részt a gyönyörű természetben.

A Camp Grounded programjai között megtalálható a jóga, íjászat, tánc, sport, kézműves foglalkozások és a kenyérsütés is. A lényeg, hogy pár napig a résztvevők teljesen elszakadjanak a digitális világtól.

A világ bármely pontjáról lehet jelentkezni, a szervezők szerint idén jönnek majd olyanok, akik a tech iparágban dolgoznak, valamint vezérigazgatók és kockázatitőke-befektetők is. Bár efajta információkat a résztvevők úgysem fognak tudni egymásról, az egyik szabály ugyanis az, hogy a táborban az emberek csak becenevet használhatnak, és még a másik korát sem szabad majd megkérdezni.