Ezért az elektromos autóért őrülnek meg az európaiak

Tech2019. márc 15.Növekedés.hu

A Nissan LEAF lett Európa piacvezető elektromos autója: már több mint 400 ezer járművet értékesítettek ebből a modellből Európa-szerte.

Több mint 400 ezren választották a Nissan LEAF modelljét tavaly az EV-Volumes adatai szerint. De nemcsak, hogy 2018 legkelendőbb e-autója volt, Norvégiában a meghajtás tipusától függetlenül is vezette az eladási listákat.

A sikermodell 2010 óta van jelen az európai piacon, az elmúlt évek során pedig a legnagyobb számban értékesített elektromos autóvá nőtte ki magát.

A LEAF modellt vezető elektromos autósok együtt több mint 10 milliárd kilométert tettek meg, ami a Nissan számításai szerint évente 3,8 millió hordó kőolaj felhasználását váltotta ki.

A fejlett biztonsági technológiák miatt kedvelt:

  • Intelligens vészfékezési rendszer gyalogosfelismeréssel
  • Intelligens sebességtartó
  • Intelligens sávtartás
  • Holttérfigyelő rendszer
  • Hátsó keresztforgalom figyelő
  • Intelligens 360 fokos parkolókamera
Kép: nissan.hu

Daniele Schillaci, a Nissan globális értékesítési osztályának igazgatója elmondta, hogy

A Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility jelképe, egy izgalmasabb vezetési, és erősebb tulajdonosi élményt biztosít, és hozzájárul egy jobb világhoz. Ez még tovább fogja növelni a Nissan vezető pozícióját az elektromos autók terén.

A japán cég a közelmúltban azt is bejelentette, hogy piacra dobják második-generációs LEAF modelljük frissített, nagyobb hatótávolságot biztosító változatát is, LEAF e+ néven.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.