Ezért az elektromos autóért őrülnek meg az európaiak

Tech2019. márc 15.Növekedés.hu

A Nissan LEAF lett Európa piacvezető elektromos autója: már több mint 400 ezer járművet értékesítettek ebből a modellből Európa-szerte.

Több mint 400 ezren választották a Nissan LEAF modelljét tavaly az EV-Volumes adatai szerint. De nemcsak, hogy 2018 legkelendőbb e-autója volt, Norvégiában a meghajtás tipusától függetlenül is vezette az eladási listákat.

A sikermodell 2010 óta van jelen az európai piacon, az elmúlt évek során pedig a legnagyobb számban értékesített elektromos autóvá nőtte ki magát.

A LEAF modellt vezető elektromos autósok együtt több mint 10 milliárd kilométert tettek meg, ami a Nissan számításai szerint évente 3,8 millió hordó kőolaj felhasználását váltotta ki.

A fejlett biztonsági technológiák miatt kedvelt:

  • Intelligens vészfékezési rendszer gyalogosfelismeréssel
  • Intelligens sebességtartó
  • Intelligens sávtartás
  • Holttérfigyelő rendszer
  • Hátsó keresztforgalom figyelő
  • Intelligens 360 fokos parkolókamera
Kép: nissan.hu

Daniele Schillaci, a Nissan globális értékesítési osztályának igazgatója elmondta, hogy

A Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility jelképe, egy izgalmasabb vezetési, és erősebb tulajdonosi élményt biztosít, és hozzájárul egy jobb világhoz. Ez még tovább fogja növelni a Nissan vezető pozícióját az elektromos autók terén.

A japán cég a közelmúltban azt is bejelentette, hogy piacra dobják második-generációs LEAF modelljük frissített, nagyobb hatótávolságot biztosító változatát is, LEAF e+ néven.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.