Ezért az elektromos autóért őrülnek meg az európaiak

Tech2019. márc. 15.Növekedés.hu

A Nissan LEAF lett Európa piacvezető elektromos autója: már több mint 400 ezer járművet értékesítettek ebből a modellből Európa-szerte.

Több mint 400 ezren választották a Nissan LEAF modelljét tavaly az EV-Volumes adatai szerint. De nemcsak, hogy 2018 legkelendőbb e-autója volt, Norvégiában a meghajtás tipusától függetlenül is vezette az eladási listákat.

A sikermodell 2010 óta van jelen az európai piacon, az elmúlt évek során pedig a legnagyobb számban értékesített elektromos autóvá nőtte ki magát.

A LEAF modellt vezető elektromos autósok együtt több mint 10 milliárd kilométert tettek meg, ami a Nissan számításai szerint évente 3,8 millió hordó kőolaj felhasználását váltotta ki.

A fejlett biztonsági technológiák miatt kedvelt:

  • Intelligens vészfékezési rendszer gyalogosfelismeréssel
  • Intelligens sebességtartó
  • Intelligens sávtartás
  • Holttérfigyelő rendszer
  • Hátsó keresztforgalom figyelő
  • Intelligens 360 fokos parkolókamera
Kép: nissan.hu

Daniele Schillaci, a Nissan globális értékesítési osztályának igazgatója elmondta, hogy

A Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility jelképe, egy izgalmasabb vezetési, és erősebb tulajdonosi élményt biztosít, és hozzájárul egy jobb világhoz. Ez még tovább fogja növelni a Nissan vezető pozícióját az elektromos autók terén.

A japán cég a közelmúltban azt is bejelentette, hogy piacra dobják második-generációs LEAF modelljük frissített, nagyobb hatótávolságot biztosító változatát is, LEAF e+ néven.