Folyamatosan mobilnetezik a magyar

Tech2019. feb 22.Növekedés.hu

A legnagyobb ütemben a 4G-s mobilinternet terjed Magyarországon – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvánosságra hozott kutatásából, amely arra is rávilágít, hogy az okostelefonnal rendelkezők egyre több hagyományos mobiltelefonos funkciót (beszédhívás, SMS) internet alapon bonyolítanak. Egy év alatt kétszeresére nőtt azok aránya, akik a hagyományos telefonálás helyett vagy mellett online platformokon beszélgetnek.

Az NMHH kutatási eredményei szerint az okostelefonnal rendelkezők 92 százaléka internetezik az eszközön, és egyre nagyobb, jelenleg 80 százalék körüli azoknak az aránya, akik ehhez a wifi mellett vagy helyett mobilinternet-előfizetést is használnak.

A nagy sávszélességet biztosító, sebességben akár a vezetékes internettel is versenyképes,

4G-s előfizetések aránya két év alatt megduplázódott, 54 százalékra nőtt.

A legtöbben továbbra is internetes keresésre, közösségi oldalak felkeresésére, tájékozódásra, levelezésre, internetes telefonálásra és chatelésre használják okostelefonjukat. Hasonló képet mutat a magyarok internet-használatáról az európai országok digitális felkészültségét mérő Digital Economy and Society Index (DESI), amely alapján Magyarország a digitális infrastruktúra és az internethasználat terén az uniós átlagnál jobban teljesít.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár elmondta: „A kormány intézkedéseinek célja, hogy minden magyar ember, vállalkozás a digitalizáció nyertesévé váljon. Ehhez jó minőségű, a mindenkori igényeket kiszolgáló vezetékes és mobil infrastruktúrára van szükség.

2015 óta a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében 500 ezer új háztartás számára épült ki, ezzel

jelenleg Magyarországon 2,8 millió háztartás számára érhető el vezetékes szupergyors internet kapcsolat.

2019 januárjában elindult a program második fázisa, a SZIP 2.0 célja már minimálisan a 100 Mbit/s-os kapcsolatok biztosítása, preferálva az optikai hálózatfejlesztést.

A hazai 4G mobilhálózat az előkelő 15. helyet foglalja el a világon.

A mobilinternetezők számának növekedésére jelentős hatással volt az internetezés áfájának csökkentése két lépésben, 27-ről 18, majd 5 százalékra.

A kormányzat célja, hogy Magyarország a mobil távközlés következő, minőségi ugrást jelentő generációja, az 5G hálózat elindulásánál is az elsők között legyen Európában - tette hozzá az államtitkár.

 

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.