Minden idők legdrágább Instagram-posztjai

Tech2023. jan. 21.Növekedés.hu

A legnagyobb Instagram influenszerek, köztük A-listás sportolók és előadóművészek dollármilliókat kapnak egyetlen posztért a platformon. Melyik híresség kéri a legtöbbet?

Amikor az Instagram 2010-ben elindult, a felhasználók arra használtak, hogy fotókat posztoljanak mindenféléről, elsősorban a családjuknak és a barátaiknak.

Az elmúlt évtizedben több mint 2 milliárd aktív felhasználója lett a platformnak, napi 500 millió látogatóval.

A marketing is egyre hangsúlyosabb lett, a jelentős követőbázissal rendelkező hírességek és influenszerek egy-egy reklámposztért egy vagyont is elkérhetnek. A The Richest összegyűjtötte, melyik híresség kéri a legtöbbet.

5. Kim Kardashian

A 341 millió Instagram követővel rendelkező Kim Kardashian 1,41 millió dollárt kér egy posztért. Ő az egyik legbefolyásosabb figura a közösségi médiaplatformon, saját márkáját, a Skimset sokat népszerűsíti, de az olyan nagy nevek is reklámoznak vele, mint a Balenciaga, vagy a Skechers. Emellett testvérei termékeiről és üzleti vállalkozásairól is sokat posztol.

4. Dwayne Johnson

2020-ban Dwayne Johnson lett a legjobban fizetett híresség az Instagramon. Gyakran reklámoz különböző termékeket és szolgáltatásokat 359 millió követőjének. A színész több mint 1,015 millió dollárt kér az egyes posztokért. Kiterjedt üzleti birodalmához tartozik többek között a ZOA Energy, a Teramana Tequila, a Salt & Straw és még sok más is. Egy nemrégiben készült tanulmány egyébként azt is megállapította, hogy Dwayne Johnson a Z generáció legkedveltebb színésze.

3. Kendall Jenner

Kendall Jenner, a Kardashian-klán tagja, népszerű amerikai celeb, aki posztonként jóval több mint 1,05 millió dollárt keres. Karrierjét a Kardashian-Jenner családdal közös valóságshow-sorozatában kezdte, mielőtt a divat és a kifutók világába kezdett volna dolgozni. Ő az arca többek között a By Far szépségápolási cégnek, az Own Denimnek, a Jimmy Choo-nak, a Michael Korsnak és a 818 Tequila márkáknak is.

2. Justin Bieber

Justin Bieber már 13 éves kora óta a fiatalok ikonja. Jelenleg több mint 273 millió követője van az Instagramon, és minden egyes posztjáért több mint 1,12 millió dollárt kér el. Bieber a Drew márkának az arca, ahol társtulajdonos is, emellett a Calvin Klein, az OPI, az Adidas és a Schmidt's Naturals márkákat is támogatja.

1. Beyoncé

Bár maga Beyoncé nulla embert követ az Instagramon, az ikonikus énekesnő hatalmas követőtáborral rendelkezik: 291 millióan követik a platformon. Beyoncé több mint 1,147 millió dollárt kér el minden egyes reklámért. Az Adidas-szal is együttműködött, emellett férjével, Jay-Z-vel a Tiffany & Co. cég termékeit is reklámozza.