Növelné tulajdonrészét az Appeninnben a BDPST Zrt.

Tőzsde2019. szept 27.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A BDPST Zrt. szándéknyilatkozatban jelezte az Opus Global Nyrt felé, hogy meg kívánja vásárolni az Appeninn Nyrt.-ben lévő, értékesítésre kínált 18,7 százalékos tulajdoni hányadának 9,0 százalékos tulajdoni hányadot megtestesítő részét.

A BDPST Zrt. jelenleg 20,3 százalékos tulajdonosa az Appeninn Nyrt.-nek, a tranzakció megvalósulása, a részvénycsomag megvásárlása esetén 29,3 százalékos tulajdonossá válna. A BDPST Zrt. nem kíván nyilvános vételi ajánlatot tenni a Társaság fennmaradó részvényei tekintetében.

A BDPST Zrt. 2018 decembere óta résztulajdonosa az Appeninn Nyrt.-nek, amelyben jelenleg 20,3 százalékos tulajdonosi hányaddal rendelkezik. A BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben meglévő, most növelni szándékozott tulajdonrészét. A BDPST Group stratégiai célja, hogy az ingatlanfejlesztés és -üzemeltetés területén a piac meghatározó szereplőjévé váljon, az Appeninn Nyrt.-ben tervezett tulajdonnövelés is ezt szolgálná. 

A BDPST Groupról

A 2015-ben alapított BDPST Zrt. és a hozzá kapcsolódó társaságok egy a hazai ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető szektorban egyre erősebb pozíciót szerző cégcsoport. Célja, hogy fejlesztései révén megóvja és új funkcióval ruházza fel a jellemzően műemlékvédelmi státusszal bíró épületeket. Technológiai megoldásai a XXI. század építészeti és épületgépészeti trendjeit követik. A beruházások során úgy újítják fel az épületeket, hogy azok eredeti megjelenésüket megőrizve szolgálják ki a modern kor elvárásait, miközben átalakulásukat követően is belesimulnak a kialakult városszerkezetbe, és új értékekkel gazdagítják azt.