A Neckermann Magyarország önálló, magyar cégcsoportként működik tovább

Utazás2020. feb. 10.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Thomas Cook Cégcsoport csődje, és az új tulajdonos által elhatározott átszervezés lebonyolítása után a N-U-R Kft-ből és a NUR TRAVEL Kft-ből álló „Neckermann Magyarország Cégcsoport” önálló, magyar magánvállalat-csoportként működik tovább – olvasható a Neckermann Magyarország Cégcsoport közleményében.

A Neckermann Magyarország Cégcsoport életében egy nagyon nehéz és feszültségekkel telt időszak zárult le a napokban, amely tavaly szeptember 23-án vette kezdetét, amikor a Thomas Cook csődjét majd az anyavállalat, az osztrák Neckermann, illetve ennek tulajdonosának, a német Neckermann csődjét is) bejelentették. Szinte egyedüliként mondhatjuk el az egész Thomas Cook Csoportból, hogy sikerült túlélnünk a Thomas Cook Csoport csődjét, talpon tudtunk maradni és el tudtuk kerülni irodáink bezárását

– áll a közleményben.

Az osztrák anyacég felszámolója a cégeladás mellett döntött, így a N-U-R Kft. közvetlenül, a Thomas Cook Air Kft. pedig közvetve a Central Médiacsoport befektetőinek tulajdonába került.

A Central Médiacsoport menedzsmentje a tranzakciót követően elhatározta a N-U-R Kft-ből és a Thomas Cook Air Kft-ből álló un. Neckermann Magyarország Cégcsoport átszervezését, megadva ezen belül a saját befektetői célok megvalósítása mellett annak esélyét is, hogy az utazási vállalkozó tevékenység új alapokra helyezve folytatható, illetve újraépíthető legyen.

A több lépésből álló átszervezés keretében a Thomas Cook Air Korlátolt Felelősségű Társaság cégneve NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság elnevezésre változott, és a Central Médiacsoport menedzsmentje felajánlotta a cég megvásárlásának lehetőségét a cég vezetői (dr. Békefi Veronika és dr. Szvoboda János) részére, azzal, hogy ezt a céget jelölte ki az utazásszervezési tevékenység újraépítésére és jövőbeli folytatására. Az ajánlat elfogadását követően a társaságot a vonatkozó feltételek teljesítése után bejelentették az utazásszervezők nyilvántartásába.

Ezzel párhuzamosan a N-U-R Kft. az átszervezés részeként az utazásszervezői tevékenységét megszűntette, és a továbbiakban csak utazásközvetítéssel, valamint utazásszervezésnek nem minősülő utazási szolgáltatások értékesítésével foglalkozik. Az átszervezés egyik utolsó lépéseként a NUR TRAVEL Kft. megvásárolta a N-U-R Kft. üzletrészeit, így az átszervezés végeredményeként a N-U-R Kft. a NUR TRAVEL Kft. leányvállalata lett.

A Thomas Cook Cégcsoport csődje, és az új tulajdonos által elhatározott átszervezés lebonyolítása után a N-U-R Kft-ből és a NUR TRAVEL Kft-ből álló „Neckermann Magyarország Cégcsoport” önálló, magyar magánvállalat-csoportként működik tovább.