Tippjeink, hogy biztonságban teljen a külföldi városnézés

Biztosítás2018. máj 17.Növekedés.hu

Egész évben három és négy napos hétvégék segítik a külföldi városnézésre indulókat. A legtöbb magyar nem felejt el utasbiztosítást kötni, de sokan nem fordítanak elég figyelmet a konkrét termék kiválasztására! Idén különösen szerencsések az utazni szerető magyarok. Egész évben sok a hosszú hétvége.

Divat lett a kiruccanás

A tavaszi és őszi hétvégi kiruccanások alkalmával a családok egy jó része többet megy külföldre, mint nyáron. A két-három napos városnézések remek alkalmat adnak arra, hogy idegen városokat fedezzünk fel, és megszerezzük első benyomásunkat a meglátogatott országról.

Megugrott a kötési kedv

A Netrisk.hu adatai szerint az idei márciusi-áprilisi időszakban közel kétezerrel többen kötöttek városlátogatásra szóló utasbiztosítást, mint az előző év azonos időszakában. A magyar családok életében a márciusi (már jó időjárással kecsegtető) síelés is egyre népszerűbb, ahogy a sportesemények meglátogatását célzó turizmus is. Bár a nagy világversenyek, a vb-k, az olimpiák nyárra esnek, de a tavaszi focibajnokságok, a BL-meccsek is sokaknak nagyon vonzó programok.

Merre indul a magyar?

A legnépszerűbb városnéző desztinációk – legalábbis a Netrisk.hu ügyfelei alapján - tavaly is és az idei szezonban is Olaszország, Németország és Ausztria voltak, mellettük Spanyolország, az Egyesült Királyság és Csehország számít gyakori célországnak. De vajon érdemes-e egyáltalán utasbiztosítást kötni? Bár van abban valami csalóka, hogy ma már a felsorolt célországok zömébe személyivel, érdemi határőrizet nélkül, sőt, újabban azonos mobildíjakkal jutunk el, de ez ne tévesszen meg senkit, az idegen környezet rejthet kellemetlenségeket!

A többségnek evidens

Szállás, utazás, devizaváltás, biztosítás – a legtöbb utazó ugyan végigszalad a kötelezően kipipálandó feladatokon, de azt talán már kevesen gondolják át tudatosan, hogy mire és hogyan érdemes biztosítást kötni. Pár jó tanácsot pontokba szedtünk:
  1. Ma már az utasbiztosítási termékek nagyon könnyen összehasonlíthatók, az összehasonlító oldalak azonnal feldobják a számunkra fontos, megfelelő paraméterek megadása után az elérhető termékeket, szánjunk egy kis időt az összehasonlításra!
  2. Ne csak árban, hanem ár/érték arányban gondolkodjunk, nem ésszerű az olyan választási metódus, hogy „ha nem is a legolcsóbbat vesszük meg, de azért a második, harmadik legolcsóbb termék már biztosan elég jó lesz nekünk”. Inkább igazítsuk a vásárlást ahhoz, hogy mi az, amire valóban védelmet keresünk!
  3. Egy utasbiztosításnak sok eleme van, az egészségbiztosítás, a poggyászbiztosítás a legfontosabbak, de olykor nagyon jól jöhet a jogvédelem is. Sőt, sokszor a legnagyobb segítség nem is a konkrét anyagi kártalanítás, bár ez a biztosítás végső célja, hanem a megnyugtató, azonnal elérhető anyanyelvi segítség, amelyet a biztosítók 0-24 működtetett assistance-központjaitól kaphatunk.
  4. Nem tudhatjuk, hogy egy esetleges baleset, vagy lopás hogyan érint majd minket, nem felesleges a biztosító telefonszámát a mobiltelefonunk mellett „papíralapon” is magunknál tartani! Ez nagyon fontos lehet a hirtelen jött nehéz helyzetekben, mert a telefon túlsó végén ülő biztosítói munkatársak naponta találkoznak hasonló helyzetekkel, balesettel, betegséggel, lopással, és pontosan tudják, hogy ilyenkor mit érdemes lépni.
  5. Sokaknak a biztosításban az egészségbiztosítás elem a legfontosabb, hiszen, ha műtéti beavatkozásra van szükség egy osztrák, vagy olasz kórházban, az nagyon drága is lehet. Emellett azonban kössük meg a poggyászbiztosítást is, hiszen nagyon sok számunkra értékes dolgot cipelünk a bőröndünkben egy ilyen úton.
  6. Nagyon érdekes nyomon követni, hogy a magyar ügyfelek milyen műszaki tartalmakra kötnek biztosítást. Nem nehéz kitalálni, hogy ahogyan az okos telefonok már integrálják a GPS, vagy a fényképezőgép tudását, az arányok a telefonok javára csúsznak el.
  7. Már az utasbiztosítás kiválasztásánál mérjük fel, hogy milyen káresetek milyen módon térülnek. Természetesen mindig vannak kizáró okok, akár a nukleáris katasztrófa, de akár az is, ha egy egész napi ivás után telefonnal a zsebünkbe belesünk a medencébe (önhiba, alkoholos befolyás), Adott biztosítónál eltérő lehet a kártalanítás mértéke rablás és lopás, illetve baleset vagy természeti csapás esetében.
  8. Előre tudjuk meg, hogy a műszaki cikkekkel kapcsolatos kárrendezéshez szükséges-e, hogy rendelkezzünk a termék megvételéről, a saját nevünkre kiállított számlával.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.