Ennyi egészséges évre számíthatunk Európában

Egészség2022. jún. 16.Növekedés.hu

Az egészségben töltött várható évek száma a 2020-ban születettek számára 64,5 év volt a nők, és 63,5 év volt a férfiak esetében az Európai Unióban. Magyarország ebben a tekintetben az európai középmezőnyben kapott helyet - írja a Pénzügyi Szemle.

A lenti ábrán látható az Eurostat felmérésének eredménye, mely a 2020-ban születettek esetében jelzi előre a várhatóan egészségben töltött évek számát.

Ebben a tekintetben a legjobb svédnek lenni, a skandináv országban ugyanis a most született nők 72,7 egészséges évre, a férfiak 72,8 évre számíthatnak.

Ezzel szemben a lista másik végén lévő Lettországban mindössze 54,3 éves érték adódik a nők és 52,6 év a férfiak esetében - írja a Pénzügyi Szemle

a legjobb svédnek lenni, a skandináv országban ugyanis a most született nők 72,7 egészséges évre, a férfiak 72,8 évre számíthatnak.Magyarország a középmezőnyben végzett a felmérésben, hazánkban a 2020-ban született lányok 63,5, a fiúk 61,6 egészségben eltöltött évre számíthatnak.

Érdekesség, hogy a régióban Szlovákiát és Csehországot megelőzzük ebben a tekintetben, Lengyelország a női statisztikában előttünk, a férfi előrejelzésben mögöttünk végzett. Magyarország olyan országokat előz ebben a felmérésben, mint Ausztria, Finnország, Dánia vagy Portugália.
Az eredeti elemzés itt érhető el.