Mit tesznek a sikeres vezetők az egészségükért?

Életmód2021. szept. 4.B.F.

Milyen ételeket fogyasztanak a sikeres vezérigazgatók a testi-lelki egészségük érdekében? Minden nap fordítanak időt a testmozgásra is? Az üzleti életben elért sikerek mellett az egészségükre is ugyanolyan hangsúlyt fektetnek? A CEOWorld globális menedzser magazin utánajárt, mit tesznek a sikeres vezérigazgatók az egészségük érdekében.

Jeff Bezos-ra sokszor hivatkoznak, ha a sikeres emberek szokásairól van szó. Az Amazon vezérigazgatója nem rohan azonnal munkába, amint felkel reggelente: mindig szorít arra időt, hogy legyen elegendő ideje kiélvezni a reggelijét.

Ez az egyik oka annak is, hogy ha teheti, reggel nem megy megbeszélésekre. A reggeli az egyik legfontosabb étkezés, amely komoly hatással lehet a napunk további alakulására – véli Bezos.

Érdekesség, hogy egyszer előfordult, hogy egy reggel tartott üzleti találkozón szokatlan reggelit rendelt, amely többek között polipot is tartalmazott. Tojás, póréhagyma, polip, és fokhagymás görögjoghurt egészítette ki az egészségesnek mondott reggelit.

Jeff Bezos általában igyekszik egészségesen táplálkozni, és főleg a thai konyhát részesíti előnyben: kedveli azokat az ételeket, amelyek csak enyhén vannak átsütve/megfőzve, de jó fűszeresek, és amelyek elkészítéséhez szárított aromás fűszernövényeket is felhasználnak.

Oprah Winfrey, a Harpo Productions elnöke és vezérigazgatója, valamint az Oprah Winfrey Network elnöke, vezérigazgatója az olyan kiegyensúlyozott étrend híve, amely segítségével meg tudja tartani a súlyát.

Reggelire általában tojást fogyaszt, vagy pirított búzakenyérből készült szendvicset, avokádóval, tojással és paradicsommal. Amikor már unja a tojást, akkor turmixokat vagy pirított kenyérszeleteket eszik mogyóróvajjal.

Ebédre általában levest vagy salátát fogyaszt, külön odafigyelve, hogy mennyi olajat tartalmaznak az egyes ételek. Vacsorára zöldséges rizst vagy halat eszik barna rizzsel és mellé egy pohár bort is elfogyaszt. Ha valamilyen szénhidrátdúsabbat szeretne vacsorázni, akkor tésztát eszik, párolt garnélarákokkal.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, ahogy egyre idősebb lesz, úgy tölt egyre több időt az edzőteremben, hogy fitt maradjon, ebben pedig a személyi edzője segíti.

Ha egyedül végez testmozgást, akkor általában súlyokat emel. Nem kedveli a kocogást, helyette inkább a harcművészeteket gyakorolja: taekwando, karate, judo – már, amikor van erre ideje.

Elmondása szerint ugyanakkor szívesebben eszik inkább finom, de kevésbé egészséges ételeket, és nem zavarja, ha ez károsan hat az egészségére. De arra figyel, hogy ne legyen túlsúlyos.

Azt tanácsolja, hogy legalább két-három órával lefekvés előtt kerüljük az alkoholt, és ne is együnk már, ha minőségi alvást szeretnénk, és azt, hogy másnap ne ébredjünk fáradtan.

Mukesh Ambani indiai milliárdos a könnyű reggeliket részesíti előnyben, míg ebédre általában leveseket vagy salátákat fogyaszt. Ambani valószínűleg mindenkinél jobban tisztában van az egészséges táplálkozás fontosságával, mivel fia, Anant, nemrégiben több mint 100 kg-ot tudott leadni azáltal, hogy egy fehérjében gazdag, cukormentes étrendet követett, mellé pedig napi közel hatórás testmozgást tartalmazó edzéstervet követett. A fiatal fiú, aki korábban nagyon el volt hízva, ma már teljesen más embernek tűnik.

Bill Gates például viszont azok táborát erősíti, akik nem fordítanak sok figyelmet az egészséges életmód fenntartására: sokszor eszik sajtburgert ebédre (bár mellé diétás kólát rendel), és ritkán is reggelizik.

Egyszer még azt is megjegyezte egy középiskolásoknak tartott beszédében, hogy előfordul, hogy egy nagy tál Cocoa Puffs csokis müzlivel kezdi a napját.