Bővíti tevékenységét a Wizz Air Lengyelországban

Elemzések2019. márc. 2.Növekedés.hu

A Wizz Ari öt éven belül a legnagyobb légitársaság akar lenni Lengyelországban

A Wizz Air magyar légitársaság eddig több, mint 3 milliárd dollárt fektetett lengyelországi tevékenységének megalapozásába. Több, mint ezer lengyel alkalmazottat foglalkoztat, 27 repülőgépe 28 országba, 160 útvonalon repül.

A légitársaság célja, hogy évente 20 százalékkal növelje lengyel utasainak számát,

idézi a thenews.pl hírportál a Puls Biznesu napilap írását.

A lap szerint a légitársaság az elmúlt négy év folyamán már megkettőzte utasainak számát és a harmadik legnagyobb személyfuvarozó lett Lengyelországban.

Váradi József, a Wizz Air vezetője a lapnak azt mondta:

vállalata 5 éven belül a legnagyobb légitársasággá kíván válni Lengyelországban. Idén közel 11 millió utasra számít.

A Wizz Air vezére elmondta a lap munkatársának azt is, hogy a varsói Chopin repülőtéren este 11.30 és reggel 5.30 között érvényben lévő repülési tilalom ellenére a hatóságokkal való együttműködés kielégítő. Hozzátette azonban, hogy ha

a Wizz Air jövőbeni fejlődését a repülőtér kapacitása korlátozza, megfontolják, hogy tevékenységüket egy másik, Varsóhoz közeli repülőtérre helyezzék át. 

A lengyel elnök tavaly júniusban zöld utat adott annak a nagyratörő kezdeményezésnek, amely az ország középső területén,

a Varsó és Łódź közötti térségben egy új, nagy repülőtér építését tervezi.

Az új légikikötő a tervek szerint akár évi 100 millió utast szolgálhat ki és 2027. évi befejezését követően Európa egyik legnagyobb központi repülőtere lesz.