Ezekben az országokban okozza a legtöbb halált a légszennyezés

Elemzések2018. nov 13.Növekedés.hu

Közel félmillióan halnak meg idő előtt a légszennyezettség miatt, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség jelentése szerint. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahol a legnagyobb a veszély.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) jelentése szerint a légszennyezettség jelenti az egyik legnagyobb egészségügyi veszélyt Európában, ezen belül pedig a finompor, a talajközeli ózon és a nitrogén-dioxid. Ezek az anyagok légzési panaszokat, szív- és érrendszeri megbetegedéseket vagy rákot okozhatnak, súlyosabbá tehetik a már meglévő betegséget és csökkenthetik a várható élettartamot.

2015-ben 442 ezer idő előtti haláleset következett be a finomszemcsés anyagok (pariculate matter, PM) miatti légszennyezettség következtében, ebből 391 ezer a 28 európai uniós tagállamban.

Németország az EU egyik legnépesebb országa, így nem meglepő, hogy a legtöbb haláleset a légszennyezettség miatt ott történt, pontosan 62 300, ami a teljes lakosság 0,8 százaléka.

Viszont Bulgária lakosságát érinti a legnagyobb arányban a légszennyezettség, ugyanis a népesség 0,20 százaléka halt meg idő előtt a finomszemcsés anyagok miatt 2015-ben.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója szerint a szennyeződés legfőbb forrása a közlekedés, az energiatermelés, a mezőgazdaság, az ipar és a magánháztartások.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.