Hol fenyeget a szegénység Európában?

Elemzések2019. márc 7.Növekedés.hu

Az Európai Unióban a helyi lakosok körében Csehországban a legalacsonyabb, Romániában a legmagasabb a szegénység kockázata, míg a közösség egészét tekintve a nem EU-s állampolgárok 41 százaléka él a szegénységi küszöbérték alatt.
 

Az Eurostat publikált egy érdekes statisztikát arról, hogy az egyes tagországokban az állampolgárok - kék körökkel az ábrán -, az ott élő, de másik EU-s országok állampolgárai - piros négyzettel -, illetve az EU-s állampolgársággal nem rendelkező lakosság - sárga négyzettel - mekkora hányada él a szegénységi küszöbérték alatt, azaz gazdálkodik a szociális transzferekkel számolt nemzeti medián jövedelem kevesebb, mint 60 százalékából. A statisztika 2017-es adatokkal készült.

Az adott országok állampolgárai körében végzett felmérés alapján az Európai Unióban Csehországban a legalacsonyabb a szegénység kockázata, majd következik sorrendben Ausztria, Franciaország és Svédország.

A legmagasabb szegénységi kockázattal a román állampolgárok élnek, közvetlenül előzve a görögöket és a spanyolokat.

Magyarországon a magyar állampolgárok 13,7 százalékát fenyegeti a szegénység, ami kedvezőbb érték, mint az EU 15,3 százalékos átlaga.

A teljes cikk a Pénzügyi Szemle Online oldalán olvasható. 

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.