Mutatjuk, kiket védenek a legjobban kereső testőrök 

Elemzések2022. nov. 20.Sz.A.

Évente dollármilliókba is kerülnek a személyi testőrök a híreségeknek. Mutatjuk, mennyibe kerülnek a legmenőbb személyi testőrök, és mennyit költenek biztonsági szolgáltatásokra egyes ismert filmcsillagok, zenészek és sportolók.

Jobb lehet átlagosnak lenni, de van egy dolog, ami a hétköznapi emberek számára jó esetben természetes, viszont a hírességek számára elérhetetlen. Ez pedig a szabadság. A hírességek gyakran vagyonokért bérelnek fel elit testőröket- derül ki az investing.com gazdasági portál válogatásából.

A lista szubjektív: a nettó vagyont és a portál által becsült biztonsági kiadásokat hasonlítja össze.

 1. Jennifer Aniston

Nettó vagyon: 300 millió dollár

Éves védelmi költségek: 240 ezer dollár

Jennifer Aniston

Az ismert színésznő a ’90-es évek kultusz sorozatának a Jóbarátoknak a főszereplőjeként vált híressé, azóta pedig számos filmben szerepelt és igazi A listás keresett filmcsillag lett. Jennifer Aniston életét rajongók és paparazzik tömege követi, nem csoda, hogy elit védelemre szorul. A színésznő testőrét Sheldonnak hívják és már 2013-ban feltűnt a híresség oldalán. Sheldon korábban sok ismert névvel dolgozott együtt és komoly tapasztalata van, hogyan óvhatja meg Jennifer Anistont a rá leselkedő veszélyektől.

 1. Katy Perry

Nettó vagyon: 330 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 350 ezer dollár

Katy Perry 2008-ban az I Kissed a Girl című slágerével futott be. Azóta milliók rajonganak az amerikai énekesnőért. Bármerre is jár, nyomában mindig ott követi sokak szerint Hugh Jackman-re hasonlító jóképű testőre. Érdekesség, hogy a hírességek testőrei gyakran maguk is komoly média ismertségre tesznek szert, így van ez Katy Perry testőre esetében is.

 1. David és Victoria Beckham

Nettó vagyon: 1 milliárd dollár

Éves védelmi költségvetés: 1 millió dollár

David és Victoria Beckham

Victoria Beckham a Spice Girls tagjaként mint popcsillag vált ismerté, míg férje híres sztár focista. A házaspár soha nem utazik testőrök nélkül, és otthonuk biztonságára is komoly összegeket fordítanak. 2014-ben például 1 millió dollárt költöttek csak arra, hogy az egyik ingatlanjukat biztonságossá tegyék. Azt viszont elképzelni is nehéz, hogy összesen mennyit költenek otthonaik biztonsági rendszereire, hiszen a sztárpár Miamitól az Egyesült Királyságig számos ingatlannal rendelkezik.

 1. Halle Berry

Nettó vagyon: 90 millió dollár

éves védelmi költség 300 000 dollár

Az ismert Oscar-díjas színésznő is rászorul a védelemre a paparazzik és a fanatikus rajongók miatt. Halle Berry testőrei közismerten izmosak és mindegyikük atlétikus alkat.

 1. Adele

Nettó vagyon: 190 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 75 000 dollár

A szenzációs hangú brit énekesnő sem sajnálja a pénzt ha biztonságról van szó. Adele 2017-ben vette fel Peter Van Der Veen-t, Lady Gaga korábbi testőrét. Akkor 70 ezer dollárra rúgott a Van Der Veen fizetése. Azóta ez nyilván tovább emelkedett.

 1. Barbara Streisand

Nettó vagyon: 400 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 125 000 dollár

Barbara Streisand

Barbara Streisand önéletrajza valószínűleg hosszabb lenne, mint a hollywoodi hírességek sétánya, ha sorba vennénk dalait és filmszerepeit. Streisand a kevésbé fotózott hírességek közé tartozik és szívesen találkozik a rajongóival, de azért ő sem sajnálja a pénzt a testőrére, aki mindenhová követi az énekesnőt.

 1. Bella Hadid

Nettó vagyon: 18 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 250 000 dollár


Nővére Gigi Hadid mellett a divatiparban vált ismerté. Bella egyik testőre a múltban nagy figyelmet keltett, mert feltűnően úgy néz ki, mint egy jól öltözött Jason Statham. Bella Hadid modellként valószínűleg sose engedheti meg magának, hogy testőr nélkül sétáljon az utcán.

 1. Britney Spears

Nettó vagyon: 59 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 600 ezer dollár

Britney Spearsnek viharos viszonya volt a hírnévvel, ez pedig gyakran nem vált a javára. A 2000-es évek végén Spears életét a paparazzik állandó zaklatása keserítette meg. Kíméletlen üldözésük gyakran azt jelentette, hogy Britney nem utazhatott biztonsági csapat nélkül. 2009-ben körülbelül évi 400 000 dollárt fizetett a biztonságért. Ez az összeg azóta tovább növekedett.

Britney otthonában a biztonságot is folyamatosan felülvizsgálják, hogy a sztár és gyermekei mindig védve legyenek. Spears az évek során az egyik legkeresettebb sztár maradt, így természetes, hogy az ő számlája jelentősen magasabb, mint néhány kortársáé.

 1. Kylie Jenner

Nettó vagyon: 900 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 4,8 millió dollár

Az Instagram-korszakban Kylie Jenner a Kardashian-Jenner korona ékszere lett. A reality-tévésztár néhány évvel ezelőtt elindította a Kylie Cosmetics-et, ami óriási sikert aratott. Úgy gondolják, hogy Jenner vagyona 900 millió dollárt ér, pedig még csak 23 éves. 

Kylie Jenner

A Kylie-t övező népszerűség továbbra is történelmi csúcson van, ezért nagyon komolyan veszi a biztonságát. 2019-ben Kyle apja, Caitlin Jenner úgy becsülte, hogy lánya havi 300 000 és 400 000 dollár közötti összeget költ testőrségre és egyéb biztonsági intézkedésekre. 

 1. Taylor Swift

Nettó vagyon: 290 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 400 ezer dollár

Taylor Swift a 2000-es években robbant be a zeneiparba. A más sztárokkal folytatott számos viszálynak köszönhetően Swift továbbra is népszerű név maradt, így a paparazzik mindig szívesen készítenek róla képet. Szerencsére Taylornak általában nem egy, hanem két testőre van, akik követik, bárhová is megy, hogy ne történjen semmi kellemetlen. 

Ebbe gyakran beletartoznak olyan dolgok is, amelyek iránt az őrök talán nem annyira lelkesednek, mint például a hátsó ülésen ülni egy hullámvasúton, vagy órákon át vásárolni. Szerencsére a fizetés bőven kárpótol érte!

 1. Rihanna

Nettó vagyon: 400 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 500 ezer dollár

Rihanna

Rihanna rajongói a világ legelhivatottabbjai közé tartoznak. Épp ezért érthető, hogy éves védelmi költségei legalább 500 000 dollár körüli összegre rúgnak.

 1. Jennifer Lopez

Nettó vagyon: 290 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 500 000 dollár

Jennifer Lopez

A normális élethez való bármiféle hasonlóság J-Lo számára sok éve elképzelhetetlen. A több mint 290 millió dolláros nettó vagyon és a legendás sportolóval, Alex Rodriguezzel való kapcsolata miatt J-Lo-nak éppolyan szigorúan kell tartania a biztonságot, mint a táncmozdulatait.

 1. Amy Adams

Nettó vagyon: 43 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 75 000 dollár

Amy Adams számos hollywoodi kasszasikerben szerepelt eddig, viszont viszonylag alacsony védelmi gárdát tart fenn, amikor nem dolgozik. Annak, hogy a biztonsági költségei valamivel szerényebbek, mint másoké, az lehet az oka, hogy a színésznő eddig kerülte a nagy média visszhangot kiváltó botrányokat.

 1. Kesha

Nettó vagyon: 3 millió dollár

Éves védelmi költségvetés: 75 000 dollár

A viszonylag ’’szerény’’ 3 millió dollárra becsült nettó vagyona miatt Kesha nem engedheti meg magának, hogy olyan elképesztő összegeket költsön a biztonságára, mint Kylie Jenner. Ehelyett csak időszakosan alkalmaz testőröket, amikor szükségesnek érzi. 

Keshát a múltban néhány őrrel karöltve ábrázolták, ez alapján nem fél attól, hogy velük látják. Egyes sztárok gyakran azt kérik, hogy a biztonságiak néhány lépéssel mögöttük menjenek, de Kesha úgy tűnik nem tartozik közéjük.