OTP-hitelből épül Európa legnagyobb áfonya-feldolgozója

Elemzések2019. szept. 9.Növekedés.hu

Az OTP Bank Romania, a magyar bankcsoport helyi leánycége mintegy 732 millió forint összegű hitelt biztosított a MerryBerry (Boldog bogyó) nevű vállalkozás részére, olvasható a romania-insider.com hírportálon.

A MerryBerry a legnagyobb bio-áfonya ültetvény tulajdonosa Romániában: területe 100 hektár, ahol a cserjéket 2016 és 2017 folyamán telepítették. 

A hitelből a cég egy hűtőházat épít, amely ideális feltételeket teremt a leszedett áfonya csomagolásához, szállítás előtti tárolásához. A vállalat eddig Románia, Anglia és Németország kereskedőivel kötött értékesítési szerződéseket.

A 2500 négyzetméter nagyságú hűtőház az ültetvény közepén helyezkedik majd el, így a termés a leszedése után azonnal megfelelő körülmények közé kerülhet. A gyümölcs frissességének megőrzéséről a legkorszerűbb hűtési technológia gondoskodik majd.

Az ültetvény 2021-től kezdődően több, mint évi 1500 tonna áfonyát bocsát majd ki,

amellyel a MerryBerry a legnagyobb bio-áfonya termőhellyé válik Európában és versenyre kelhet a jelenlegi legnagyobb termelőkkel, Spanyolországgal, Lengyelországgal, Németországgal és Franciaországgal.