A jövő pénzügyi döntéseire már felkészültek a BankVelem PénzOkos Kupa verseny legjobbjai

Hírek2023. jún. 2.Növekedés.hu

Több mint kétezer diák közül a budapesti Szent István Gimnázium csapata nyerte az idei PénzOkos Kupa országos pénzügyi versenyt. Az idén 9. alkalommal megrendezett tudásverseny második helyezettje Hajósról, a harmadik pedig Kaposvárról érkezett.

A versenyre, - melynek fővédnöke Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke - két korosztályban nevezhettek a felső tagozatos diákok. A 7-8. osztályos diákok versenye mellett az 5-6. osztályos csapatok a BankVelem PénzOkos Kupa Junior kategóriában mérkőztek meg. A versenyre való felkészülést a Pénziránytű Alapítvány tankönyvei segítették.

A 7-8. osztályosok országos döntőjében a 450 nevező csapatból a legjobb kilenc mérhette össze tudását gyakorlatias pénzügyi feladatok megoldásával. A diákok megtakarítással, befektetéssel, családi költségvetéssel és hitellel kapcsolatos számítási példák megoldásával, valamint logikai képességeiket is próbára tevő játékos feladatokon keresztül bizonyíthatták tudásukat.

A 9. BankVelem PénzOkos Kupa idei versenyén – tavalyi sikerét megismételve - ismét a budapesti Szent István Gimnázium csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A verseny 2. helyezettje a Hajósi Szent Imre Általános Iskola csapata lett, a bronzérmet a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola csapata szerezte meg. A dobogós diákok elektromos rollert, e-book olvasót, vagy mini kamerát vehettek át. A döntő további résztvevői és felkészítő tanáraik vásárlási utalványban részesültek.

A BankVelem PénzOkos Kupa Junior kategóriájában a 246 induló csapatból a 10 legjobb került az országos döntőbe, ahol a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola csapata nyerte el az első helyezést. Mindkét döntő után a versenyző diákok és tanáraik megtekinthették a különleges élményt nyújtó Pénzmúzeumot . A május 30-i versenyről készült fotógaléria ITT érhető el.

A PénzOkos Kupára a legtöbb csapatot regisztráló iskola 100 000.- Ft alapítványi támogatásban részesült, a díjazott a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola lett.